Af Huxi Bach - 24/04-15 17:15; Opdateret: 24/04-15 17:29

KLUMME: En lille båd der gynger - det klinger ligesom lidt hult disse dageKLUMME: En lille båd der gynger - det klinger ligesom lidt hult disse dage

I en lille båd der gynger, sang Bamse for mange år siden.

storybild

Den melodi klinger lidt anderledes i disse dage, hvor 1000 vis af bådflygtninge drukner i Middelhavet.

Det er tragisk, og noget som alle over en bred politisk kam mener, der skal gøres noget ved. Men også her synges der forskellige melodier.

Søren Papes løsning var blandt at ”vi skal se hinanden i øjnene”. Her menes vel en art ude af øje, ude af sind. I hvert fald var der ingen konkrete forslag fra de Konservative.

KLUMME: Når ‘de rigtige’ ytrer sig
KLUMME: Når ‘de rigtige’ ytrer sig

De fleste – inklusive regeringen – er sådan set enige om, at den her skal sparkes til hjørne. EU må på banen.

Men Venstre tager et skridt videre! Udviklingsordfører Jacob Ellemann-Jensen gentog torsdag således den halvandet år gamle V-plan om hjælpe med denne tragedie ved skære 2,5 mia af udviklingsbistanden. Argumentet fra Venstre er, at man vil ”fokusere hjælpen”. Men det svarer jo til, at man fokuserer sit syn ved at tage brillerne af, og tage en monokel på i stedet.

KLUMME: Kære EU, drop nu de kanelsnegle og gør noget ved ligene der flyder ud fra Italiens kyst
KLUMME: Kære EU, drop nu de kanelsnegle og gør noget ved ligene der flyder ud fra Italiens kyst

Jeg har fuld forståelse for, at intet er gratis her i verden. Heller ikke medfølelse. Men uden at være ekspert ud i nationens finanser, så læste jeg forleden Danmark snart køber (minimum) 16 nye kampfly til en pris på 1 mia. kr stykket. Hvis nu man fokuserede sine jetflyvinger lidt, og nøjedes med 12 fly, så havde man 4 mia. i hånden. Så kunne man gå foran i hjælpearbejdet OG beholde brillerne på. I stedet for at være en-øjet.

KLUMME: Kendisser i Foketinget
KLUMME: Kendisser i Foketinget

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx