Af Pressen på P3 - 21/04-15 09:07

KLUMME: Kære EU, drop nu de kanelsnegle og gør noget ved ligene der flyder ud fra Italiens kystKLUMME: Kære EU, drop nu de kanelsnegle og gør noget ved ligene der flyder ud fra Italiens kyst

Tue og Tony fra Pressen på P3 diskuterer det aktuelle problem i Middelhavet.

storybild

Tue: ‘Hundreder af lig flyder rundt i havet ved en forlist fiskekutter’ – sådan lyder en af overskrifterne fra weekenden, efter at endnu en båd fyldt med flygtninge kæntrede ud fra Italiens kyst.

KLUMME: Når ‘de rigtige’ ytrer sig
KLUMME: Når ‘de rigtige’ ytrer sig

Og selv om det er fint nok, at EU laver regler for, hvad der må være i vores kanelsnegle – så blegner hele projektet, når EU-politikerne i årevis har lavet strudsen og stukket hovedet i jorden, hver gang Italien og Grækenland har prøvet at gøre opmærksom på, at det flyder med lig i vandet lige uden for Klub Europa.

KLUMME: Fuck nu af med den politiske tone!
KLUMME: Fuck nu af med den politiske tone!

Tony: Jeg bliver død i ansigtet og så træt i armene, at jeg ikke engang kan mønstre et ‘nu må nogen gøre noget’. Man græmmes ved vores ligegyldighed. Men det er åbenbart ikke er et ønskeligt politisk mål at løse problemet. Det er, som om at logikken siger: Jamen, hvis vi redder de mennesker fra druknedøden, så skal vi jo deale med dem. Give dem opholdstilladelse og alt muligt, det er der bare ikke stemmer i.

KLUMME: Min usynlige far er stærkere end din
KLUMME: Min usynlige far er stærkere end din

Tue: Og jeg ved godt, at der ikke er plads til hele Afrika og Mellemøsten på Lolland og i resten af DK. Men skal vi ikke aftale, at vi ikke omtaler EU med et ord, før de gør noget i den her konflikt. Så må Vestager og co. sætte deres kamp med Google på pause og rette alle deres kræfter mod Middelhavet.

KLUMME: Kendisser i Foketinget
KLUMME: Kendisser i Foketinget

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx