Af Sara Skaarup - 04/05-15 07:29; Opdateret: 04/05-15 07:46

KLUMME: Kvinder, der hetzer deres kropKLUMME: Kvinder, der hetzer deres krop

Hvis jeg havde en krone for hver gang, jeg hørte en kvinde tale nedsættende om sin krop, ville jeg vade i kontanter. Skal vi ikke stoppe nu?

storybild

- Hvad tænker du egentlig, når du rører ved min mave, spurgte hun forsigtigt. - Jeg bliver glad. Maven er varm, blød og kvindelig, svarede han og tilføjede: - Hvad tænker du selv? - Det vil jeg ikke fortælle dig, hviskede hun. Men indeni lød svaret: En klam sæk spæk.

KLUMME: Gamle grise, cougars og kuvøseguf
KLUMME: Gamle grise, cougars og kuvøseguf

Jo. Sådan tænker mange piger om deres krop. Også de smukke. Og voksne. Det er faktisk HELT grotesk, så hårde kvinder er ved sig selv! Thigh-gap er so last year, nu skal unge piger have bikini-bridge – altså hul mellem hofteskålene, når man ligger ned.

Det er, som om kropslig selvcensur går i arv fra kvinde til kvinde, og sommertid er højsæson for selvhad. Vi vurderer hinanden på udseendet, og vi dømmer os selv endnu hårdere end andre. Og der er altid fejl at finde på vægten, huden, brysterne.

KLUMME: Kærlighed er ikke lig med meget sex
KLUMME: Kærlighed er ikke lig med meget sex

Mange hævder, vi gør det for mændene skyld. Men giv nu ikke mændene ansvaret: Kropshetzen er noget, vi selv underlægger os – og hinanden. Mænds øjne på os er nemlig meget mildere end vores egne: Når en kvinde ser sig i spejlet, ser hun på det hun hader og får nedtur. Når en mand ser på en kvinde, ser han på det, han elsker – og koncentrerer sig om det.

Hvordan skal vi leve, være glade, give os hen til sex, hvis vi ikke kan slappe af med vores krop? Det er ikke muligt. Så gør dig selv en tjeneste. Se på dig selv i spejlet som en kærlig elsker ville.

KLUMME: Mor og far boller faktisk
KLUMME: Mor og far boller faktisk

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se listen: Får du mere eller mindre i...
bt.dk
Dansk fodboldstjerne fortæller om da...
bt.dk
Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Motorcyklist sendt til traumecenter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx