Af Sara Skaarup - 01/06-15 10:59

KLUMME: Man skal aldrig sige aldrigKLUMME: Man skal aldrig sige aldrig

Der var engang en mand, der elskede kvinder og sagde: Jeg kunne aldrig kysse en anden mand.

storybild

Men det var kun, indtil han var 38. Så fandt han ud af, at det kunne han nemt. Og han kunne lide det, kunne han.

Der var også engang en kvinde, som sagde: Jeg kunne aldrig dele min kæreste med andre, det ville slå mig ihjel! Ti år senere fandt hun imidlertid ud af, at jo, det kunne hun rent faktisk godt. For real. De findes. Jeg har selv mødt dem.

KLUMME: Valgudløsning
KLUMME: Valgudløsning

Åh, jamen er de to så ikke gået på kompromis og har forladt sig selv, tænker du måske. Nej. Det er faktisk fristende at påstå, at de nærmere FANDT sig selv. Men det er heller ikke hele sandheden – de forandrende sig jo bare. De gik nærmere bare ind i en ny fase.

Livet består af faser fra vi fødes til vi dør. Seksualiteten er med dig hele vejen, men den er ikke statisk. Det er bare nemmere at forholde sig til seksualitet, hvis den er i kasser.

KLUMME: Til kaninen Allans “dyrevenner”
KLUMME: Til kaninen Allans “dyrevenner”

Nogle gange har vi stor sexlyst, nogle gange lille. Andre gange er de selve lysten, der ændrer sig, og forandringen kan være permanent, svinge tilbage igen eller videre til noget nyt.

Når vi tror vi kender os selv seksuelt og ved, hvad vi kan lide og i hvert fald aldrig vil få lyst til, så låser vi os selv. Hvorfor ikke holde sindet åbent? Så jeg foreslår vi fjerner ordene ’aldrig’ og ’altid’ fra vores ordforråd, så længe vi taler om seksuelle præferencer. Livet er langt, mennesker forandrer sig, forhåbentlig. And you just never know.

LÆS OGSÅ: KLUMME: Er den stor nok?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx