Af Sofie Rye - 27/05-15 08:52

KLUMME: Til kaninen Allans “dyrevenner”KLUMME: Til kaninen Allans “dyrevenner”

Kaninungen Allan kom af dage med drag over nakken i studiet hos Radio24syv.

storybild

Nu raser du på de sociale medier i en hast og i et omfang, ikke set siden giraffen Marius blev aflivet i Zoo.

25.000 pattegrise døde alene den dag i Danmark, Allan blev aflivet, hvor du sad bag skærmen, fortørnet og forarget og tyggede i din rullepølsemad. Det er 9 millioner pattegrise om året.

BLOG: Lærte vi noget af kaninen Allan?
BLOG: Lærte vi noget af kaninen Allan?

Du var forarget over en kanin, mens 10 dage gamle kalve bliver transporteret helt til Holland for at blive slagtet. Når daggamle kyllinger udruges, bliver alle hannerne sorteret fra og “destrueret”, som landbrugslingoen sterilt kalder det, når de slår ihjel.

Kyllinger er ca. 40 dage gamle, når de sendes til slagtning; yngre end Allan. Over 10 millioner smågrise bliver kastreret uden bedøvelse hvert år i Danmark. Kyllinger bliver hængt levende op i fødderne inden slagtning og dyppet i vand med strøm. Næsten alle konventionelle grise får klippet deres haler af uden bedøvelse, inden de er fire dage gamle. Søer fikseres, føder kuld til de dratter om eller sendes til slagteriet.

Dansk kanindrab i liveradio går verden rundt
Dansk kanindrab i liveradio går verden rundt

Hvis du spiser kød, er du med til at slå dyr ihjel. Hvis du spiser ikke-økologisk, ikke-vildt, ikke-fritgående, er du med til at støtte potentiel dyremishandling. Og det er du måske alligevel. For dyrene skal slagtes, og slagtning er aldrig en sjov proces.

Tag din vrede og forargethed og ret den mod industrien, mod politikerne, men ret den først og fremmest mod dig selv og din pengepung. Hvis du køber kylling til 25 kr., er du ikke gammel nok til at købe kød. Kaninen Allan levede og døde formentlig bedre end alt det kød, du finder i køledisken.

Efter kanin-drab: Radio24syv-journalist modtager dødstrusler
Efter kanin-drab: Radio24syv-journalist modtager dødstrusler

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Det er århundredes største katastrofe...
bt.dk
Plejehjem gav for meget medicin: Nu...
bt.dk
Prins Henrik bisættes i dag: Send ham...
bt.dk
Kvinde fyret fordi hun forsøgte at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx