Af Sofie Rye - 08/07-15 07:39

KLUMME: En krig fejes ind under gulvtæppetKLUMME: En krig fejes ind under gulvtæppet

Den 21. marts 2003 belsuttede et snævert flertal i folketinget, at Danmark skulle gå i krig.

storybild

“Forslag til folketingsbeslutning om dansk militær deltagelse i en multinational indsats i Irak,” lød det i beslutningsforslaget B 118, fremsat af daværende udenrigsminister Per Stig Møller (K).

Regeringen dengang ønskede krig. Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti stemte for. George W. Bush mente, at Irak havde masseødelæggelsesvåben og udgjorde en trussel for verdenssamfundet. Det viste sig at være forkert.

KLUMME: Sluk skærmen, tænd dit sexliv
KLUMME: Sluk skærmen, tænd dit sexliv

De samme partier, Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti har nu, med støtte fra Liberal Alliance, besluttet at nedlægge den kommission, der undersøgte grundlaget for Danmarks deltagelse i krigene i Irak og Afghanistan.

Troels Lund Poulsens (V), der forrige år modtog over 75.000 kr. i landbrugsstøtte fra de europæiske skatteydere, forklarede, at kommissionen var spild af skattekroner. 14 millioner kostede den. Til sammenligning kostede Farum-kommissionen 60 mio kr. Hvilket er oceaner af penge fra, hvad krigen i sig selv har kostet skatteyderne. 2.4 milliarder, mine damer og herrer.

KLUMME: Hvordan kan man hade kærlighed?
KLUMME: Hvordan kan man hade kærlighed?

Så det handler selvfølgelig ikke om penge. Det handler om noget meget mere alvorligt; om alt det, den nuværende regering ikke vil have ud om vennerne i Venstre og Konservative. Somme tider er det svært at tro på, at man lever i et velfungerende demokrati. “Borgerlig anstændighed” er der i hvert fald ikke noget, der hedder længere.

KLUMME: Brug så den sommer
KLUMME: Brug så den sommer

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Christian Stadil om bortvist...
bt.dk
'Notting Hill'-stjerne død: Blev kun...
bt.dk
Dansk popkonge skal være morfar:...
bt.dk
Har kæmpet i timevis: 50 mand har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx