Af - 08/04-15 13:44

KLUMME: Min usynlige far er stærkere end dinKLUMME: Min usynlige far er stærkere end din

I dagens klumme diskuterer Sofie Rye religiøsiteten i det danske samfund.

storybild

Bedst som påskelammet er fordøjet, ser jeg ham folde sine hænder og knæle ved alteret. En gråstænkt politiker i et portræt i Politiken. Lidt i samme boldgade var en konservativ politiker ude forleden og bebude, at kristendommen er bedre end islam. En nyopstillet gammel-kending var enig.

KLUMME: Kendisser i Foketinget
KLUMME: Kendisser i Foketinget

Det er da pokkers, som der er gået guddom i den i dansk politik i disse dage. Særligt denne uldne præmis om, at Danmark er synderligt kristent, er jeg loren ved; som om dansk kultur som vi kender den i dag er bygget op af oblater, kors og præstekraver.

KLUMME: Socialmasochisterne
KLUMME: Socialmasochisterne

Her vil jeg påstå, at vi er frie, semi-sekulære og humanistiske på trods. På trods af kirke, Jesus og Jomfru Maria. Og straks flyver den anden tvivlende præmis ind i billedet: At religion bekæmpes med mere religion, at overtro bekæmpes med mere overtro.

KLUMME: Blokér dig ud i friheden
KLUMME: Blokér dig ud i friheden

Underforstået: ”Vi kan ikke lide islam, løsningen er mere kristendom.” Det kilder i smilebåndet. Kan de mon slet ikke se, at den usynlige far er den samme - og at han først og fremmest er usynlig?

KLUMME: Slow sex styrer
KLUMME: Slow sex styrer

Jeg vil vove pelsen og mene, at vi har brug for det modsatte. Religioner opdeler mennesker i kristne, muslimer, hinduer, vantro osv. Som mennesker har vi brug for “neddeling”; at være mennesker først, før alt muligt andet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx