Af Sara Skaarup - 16/06-15 11:27

KLUMME: Feels so good – must be loveKLUMME: Feels so good – must be love

Rigtig mange forveksler seksuel tiltrækning med forelskelse – og tolker forelskelse som kærlighed. Det er ikke det samme!

storybild

Når en person kommer ind til en fest, og du med ét føler dig draget, bliver selvbevidst, og alle andre blegner, er det seksuel tiltrækning. Skøn følelse, men er ikke indikator på andet, end at I to er et godt match i sengen (det er den til gengæld et ret sikkert tegn på). Hvis I så rent faktisk ender i seng sammen, er der rum for endnu en overfortolkning. Slår det for alvor gnister seksuelt, ligger det nemlig snublende nært – særligt for kvinder – at tænke: Gosh, det her føles godt, det må være kærlighed! No honey. No no. Vel kan man være heldig, at tiltrækning bliver til en forelskelse, der har held til at udvikle sig til kærlighed. Men det er ikke en selvfølge (heller ikke rækkefølgen).

KLUMME: Det her er kun til børn!
KLUMME: Det her er kun til børn!

Skal man være lidt kynisk, så handler forelskelse om, at du finder en person, der fokuserer på dine lyse sider og får dig til at have det godt med dig selv – dybest set fordi personen opfylder behov, du ikke fik mødt i barndommen: at føle dig tryg, set, smuk, fri eller whatever. Det er ikke i sig selv kærlighed.

KLUMME: At være en god kæreste kræver øvelse
KLUMME: At være en god kæreste kræver øvelse

Kærlighed bliver det, hvis I formår at omdanne den gensidige bekræftelse til at gide hinanden INKLUSIVE fejl og mangler. Altså: ‘Jeg vil dig, selvom du nogle gange er en nar eller sårer mig’. Straks sværere! Har den anden også viljen til at støtte dig i at blive den bedste version af dig selv, selv når vedkommende ikke forstår eller er enig – så kan vi tale om kærlighed.

KLUMME: Man skal aldrig sige aldrig
KLUMME: Man skal aldrig sige aldrig

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx