Af Sara Skaarup - 11/05-15 08:15

KLUMME: Kropsfiksering - nu også for mændKLUMME: Kropsfiksering - nu også for mænd

Det er old news, at mange kvinder ikke er tilfredse med deres udseende. At mange drenge og mænd har det ligesådan, er mindre beskrevet.

storybild

Den er god nok – mænd har også komplekser. For et par år siden underviste jeg fx på en højskole. Fyrene her var samfunds-engagerede typer, men udseendet var OGSÅ vigtigt.

KLUMME: En hilsen til mit teenage-jeg
KLUMME: En hilsen til mit teenage-jeg

Det handlede mest om muskler. Man skulle mindst være ’markeret’. Ikke splejset, for så havde man det skidt med at tage tøjet af - og mindre chance hos pigerne. Sådan hørte man ikke 20-årige mænd tale for bare få år siden, og da slet ikke de intellektuelle.

KLUMME: Nyd, at du kan blive tisset i ansigtet
KLUMME: Nyd, at du kan blive tisset i ansigtet

Det hænger måske sammen med, at der pt. er et større fokus på den sexede mand end nogensinde før. Allerede i 90´erne eksponerede H&M de første næsten nøgne ideal-kvindekroppe på reklameskilte og fik almindelige kvinder til at sammenligne og græmme sig.

KLUMME: Kvinder, der hetzer deres krop
KLUMME: Kvinder, der hetzer deres krop

Først nu er det for alvor blevet mændenes tur: Når Ronaldo og Beckham flasher deres sixpacs og svulmende biceps i undertøjsreklamer, går det ikke genover hovedet på de unge fyre. Skal de ligne, må de træne hårdt. Velkommen som sexobjekt, mand! Dagene, hvor en ung fyr kunne bilde sig ind, at hans værdi i verden afhænger af det indre fremfor det ydre, er talte. Desuden får flere og flere fyre anoreksi.

KLUMME: Kærlighed er ikke lig med meget sex
KLUMME: Kærlighed er ikke lig med meget sex

Følgevirkningen af det overdrevne kropfokus har kvinder levet med længe! But two wrongs doesn't make a right, som man siger. Så skal vi ikke bare være enige om, at mangfoldighed er en dyd - også for mandekroppe. Og at Beckham desuden har puttet et par sokker i sine underbukserne på de fotos dér. Så kan vi ligesom allesammen være med igen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
23-årige Hans-Christian er...
bt.dk
Formel 1 i Danmark: Nu lever drømmen...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx