Af - 08/10-14 08:48; Opdateret: 31/10-14 09:50

KLUMME: Hjemløse Daniels død - jeg troede vi levede i et rigt land!KLUMME: Hjemløse Daniels død - jeg troede vi levede i et rigt land!

Sofie Rye er samfundsdebattør, og her giver hun udtryk for sin holdning i forhold til den hjemløse mand, som døde mandag.

storybild

Det var her på Amagerbro metrostation, at den 27-årige Daniel omkom. (Billede: Google)

Jeg troede, vi levede i et rigt land? Jeg troede, vi levede i et land, som brystede sig af at hjælpe dem i nød, dem, der ikke kan selv?

Men selv bevidstløs på Amager Station, med hjælpsomme sjæle omkring, fejler systemet.

Hus Forbi: Hjemløse Daniel var sælger hos os
Hus Forbi: Hjemløse Daniel var sælger hos os

Hjemløs døde på gaden: Pinligt og utilgiveligt!
Hjemløs døde på gaden: Pinligt og utilgiveligt!

Og systemet kvitterer med en ‘beklagelig’ udtalelse. Beklagelig. Hvem med hjerte bruger overhovedet sådan et ord i den situation?

En mand på 33 år mister livet ved højlys dag. En kvinde ringer første gang, en kvinde ringer anden gang, men først tredje gang bliver der sendt en ambulance ud. For var han ikke bare en fuld hjemløs?

Som dengang jeg midt på Rådhuspladsen i København i rystende kulde så en mand ligge bevidstløs med panden mod de kolde fliser. Og jeg så de travle jule-shoppere med Magasin-poser og Illum-poser. I guder, hvor havde de travlt. Så travlt, at de vimsede forbi en mand, der lige så vel kunne være død. En mand, der i hvert fald havde brug for hjælp.

Mand døde i hendes arme: -Kommer hjemløse i anden række, når man ringer 112?
Mand døde i hendes arme: -Kommer hjemløse i anden række, når man ringer 112?

Mon også de tænkte ‘Det er jo bare en hjemløs.’ Hvordan politiet, jeg vinkede ind, nærmest rullede med øjnene. Hvordan jeg følte mig nødsaget til stædigt at blive stående, til en ambulance tog ham med.

Jeg troede, jeg levede i et rigt land, som brystede sig af at hjælpe dem i nød. Om du er hjemløs, alkoholiker eller gammel dame. Jeg troede, vi hjalp, men jeg er ikke så sikker længere.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Per undrer sig: Mor har været død i 9...
bt.dk
Skærpet mistanke: Udbredt kemikalie...
bt.dk
Beredskabsstyrelsen advarer grill- og...
bt.dk
Verdenskendt popstjerne deler frækt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx