Af Sofie Rye - 04/03-15 09:20

KLUMME: Mere heltemod, takKLUMME: Mere heltemod, tak

Min morfar har engang fanget en vaskeægte bankrøver. Der stak to blanke rør op af røverens rygtaske, som min morfar først troede var øl; det viste sig senere at være et gevær. Heldigvis blev der ikke affyret et eneste skud den dag.

storybild

Jeg vil ikke anbefale nogen at vise heltemod for penge; det er ikke det værd. Men heltemod for andre mennesker derimod.

Det er som om, at de sociale medier er brolagt med gode intentioner. 'Jeg ville ønske, at jeg havde grebet ind' overfor moren, der tager for hårdt fat i barnet, over for racisten, homohaderen, overfor manden, der forsøger at komme i bukserne på en pige, der knapt kan udtale sit eget navn gennem sprit-rusen.

LÆS OGSÅ: KLUMME: Når velfærdsmusklen flekser

Men det bliver ved en Facebook-opdatering. Med snotten nede i telefonen og fingrene flittige på tasterne passerer urimelighederne. Måske bliver det endda filmet, mens de sker.

Filminstruktøren Finn Nørgaard forsøgte at stoppe attentatmanden under skyderierne i København, men han endte også med at betale den største pris.

LÆS OGSÅ: KLUMME: Ytringsfrihed for dummies

Jeg ville ønske, at flere havde lidt af min morfars heltemod. Mere vilje til handling og mindre dødsangst. Færre facebookopdateringer om alt det, der sker, hvor nogen burde være grebet ind og flere mantraer, der lyder noget henad: 'Nu gør jeg noget!'

LÆS OGSÅ: KLUMME: Vi skal hæve os over 'os og dem'

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx