Af - 07/10-15 10:27

Fodbolddommer tør ikke dømme kampe i GellerupFodbolddommer tør ikke dømme kampe i Gellerup

- Hver gang jeg vendte ryggen til, kunne jeg høre, de sagde 'jeg smadrer dig' og 'vi ved, hvor du bor', fortæller fodbolddommer.

storybild

Ifølge DBU Jylland har flere af de især yngre fodbolddommere lagt dommerfløjten på hylden, fordi de har følt sig chikaneret af spillerne. (Billede: Polfoto/AP)

En fodboldkamp kan få følelserne til at hænge uden på tøjet for både spillere og tilskuere, men desværre er tonen mod dommerne blevet så hård, at fodboldklubberne kan komme til at mangle folk til at dømme kampene.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Ifølge DBU Jylland har flere af de især yngre fodbolddommere lagt dommerfløjten på hylden, fordi de har følt sig chikaneret af spillerne.

"Vi fucker din mor" og "Du er kraftedeme også sådan et tykt svin". Her fortæller to fodbolddommere, hvad de har måttet...

Posted by Jysk Fodbold on Tuesday, October 6, 2015

Så vidt er det dog ikke kommet for 30-årige Fatih Eryilmaz fra Aarhus, men han har følt sig truet og har måtte finde sig i at blive råbt efter af både spillere og tilskuere.

- Jeg er blevet kaldt tyrkersvin af tilskuere og faktisk også nogle spillere, fortæller han til DR Østjylland.

AGF vil finde fremtidige talenter i denne berygtede ghetto
AGF vil finde fremtidige talenter i denne berygtede ghetto

Fatih Eryilmaz var for nylig dommer ved en kamp i Brabrand, og efter at have udvist to spillere fra hjemmeholdet turde han ikke udvise en tredje, fordi han var bange for at blive overfaldet.

- Jeg kunne mærke på stemningen at de følte, at de udvisninger var min skyld. Hver gang jeg vendte ryggen til, kunne jeg høre, de sagde "jeg smadrer dig" og "vi ved, hvor du bor", fortæller han.

Fatih Eryilmaz har nu meddelt, at han ikke længere vil dømme kampe i Gellerup ved Aarhus.

- Jeg gider ikke bruge min søndag eftermiddag på at dømme en kamp, hvor jeg skal høre på sådan noget og være bange for at blive overfaldet. Det er en hobby for mig, og jeg bliver også nødt til at tænke på mit bagland. Jeg har kone og børn, siger han til DR Østjylland.

Ghetto-kort: Her er hver 10. unge beboer dømt
Ghetto-kort: Her er hver 10. unge beboer dømt

Han mener, at fodboldklubberne skal spille en aktiv rolle i at få stoppet chikanen af dommerne.

- Jeg mener, at klubberne har et stort ansvar. De klubber, der har problemer med at styre deres spillere eller tilskuere, de må have nogle observatører fra klubben til at holde øje. Så kan det godt være nogen af deres spillere respekterer de observatører, så de kan opføre sig ordentligt overfor dommerne, siger Fatih Eryilmaz.

Hærværk i Aarhus-ghetto koster beboere dyrt
Hærværk i Aarhus-ghetto koster beboere dyrt

Ifølge formanden for DBU Jyllands Dommerudvalg, Morten Rask Thomsen, er antallet af særligt grove verbale angreb dog relativt få.

Han håber dog, at de jyske fodboldklubber vil være opmærksomme på problemet, da det kan betyde mangel på fodbolddommere.

- Jeg ved, at der er nogle unge drenge, som er stoppet, fordi de ikke kunne holde ud at høre på det her. Det er en skam - også for klubberne, som derved kan stå og mangle dommere lige pludseligt, siger formanden.

LÆS OGSÅ: Hærværk lukker ghetto-Netto: Lignende problemer flere steder i landet

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet søger vidner til dødsulykke...
bt.dk
Rigmanden og entreprenøren Elon Musk...
bt.dk
Fire år efter et af de største...
bt.dk
Verdens tredjestørste butik på vej...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx