Af - 19/12-16 07:10

Millioner fra værdipulje uddelt: Norsgade får deres elcyklerMillioner fra værdipulje uddelt: Norsgade får deres elcykler

En værdipulje indeholdende 3,6 millioner kroner til lokalprojekter i Østjylland og omegn er netop uddelt. Norsgades Gadelav er én af dem, der får en del af kagen.

Bildstrecke im Grossformat »

Hele 157 ideer blev sendt ind, men kun 16 blev udvalgt til NRGi’s værdipulje, hvoraf 3,6 millioner kroner er gået til lokalprojekter i Østjylland. 16 projekter, der omhandler alt lige fra gravstene til elcykler. Norsgades Gadelav fik en god sjat penge til sidstnævnte.

- Vi er glade og godt tilfredse med beløbet. Vi kastede projektet ud som en idé for noget tid siden, og nu har vi så fået en fin tilkendegivelse på, at det er en god idé, siger Jeanne Mastek, medstifter af Norsgades Gadelav for 11 år siden samt indehaver af ideen med elcykler i gaden.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Bestyrelsesformanden for NRGi er tilfreds med deres valg.

- Vi står med de projekter, der i vores optik bedst lever op til ambitionen om at udvikle vores forsyningsområde i bæredygtig retning, siger Eva Ryberg.

Har du en god idé? Sådan får du fingrene i seks millioner kroner
Har du en god idé? Sådan får du fingrene i seks millioner kroner

Helt præcis har Norsgade Gadelav modtaget 185.000 kroner, der går til opførelse af stativ/opladerstation med tilhørende elcykler nede for enden af Norsgade ved Nørregade.

- Det handler om, at vi gerne vil have trafikken væk fra gaden - og så vil vi gerne have et mere grønt og levende område, siger Jeanne Mastek og fortæller om flere kommende projekter som for eksempel flere træer i gadebilleder og mere optimale perkeringsmuligheder.

- Vi vil gerne være en modelgade for Aarhus Kommune, hvor fremtiden kan prøves af. Vi er allerede organiserede, blandet på tværs af køn og alder, samt at vi er nok til at få prøvet tingene af, siger hun.

Jeanne Mastek sidder ikke i bestyrelsen mere, da hun mener, at der skal nye kræfter til. Men efter 35 år som beboer på Norsgade slipper man ikke fællesskabet så nemt.

- Vi er alle fælles om projekterne i gaden, siger hun og fortæller blandt andet om deres fællesfejning af gaden hver 1. søndag i måneden klokken 13 nul dut.

Iværksætter-drenge ærgrer sig over kommunens app-forbrug
Iværksætter-drenge ærgrer sig over kommunens app-forbrug

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Her er den overraskende sandhed om...
bt.dk
Mette åbnede sin nye Rasmus...
bt.dk
25-årig dansk stjerne er blevet gift
bt.dk
Jørgen Olsen er med i beskidt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx