Af - 18/01-16 12:02

Efter MX-afsløring: Slut med forgyldte kommunebosserEfter MX-afsløring: Slut med forgyldte kommunebosser

Kommune vil nu stoppe de lukrative åremålsansættelser, der forgylder flere kommune-chefer

storybild

Magistraten i Aarhus. Jacob Bundsgaard Kristian WŸrtz, Thomas Medom, BŸnyamin Simsek, Rabih Azad-Ahmad, Jette Skive (Billede: Busk Sofia)

Metroxpress kunne i april afsløre, hvordan tre af kommunens øverste embedsmænd var blevet udstyret med de stærkt kritiserede åremålskontrakter, hvilket udløser store engangsbeløb til cheferne hvis de vælger ikke at forlænge deres tidsbegrænsede kontrakter.

Tre chefer stod således til at få samlet set fire millioner i honorar, viste en aktindsigt, hvilket fik SF til forgæves at samle flertal til at få ordningen stoppet.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Tilsyneladende blæser der nu nye vinde på rådhuset. På kommunens hjemmeside fremgår det nemlig at magistraten bestående af borgmesteren, de fem rådmænd og tre magistratsmedlemmer i dag vil indstille til byrådet at stoppe åremålskontrakterne.

Efter besparelser: Københavns Universitet forgylder ansatte med høje bonusser
Efter besparelser: Københavns Universitet forgylder ansatte med høje bonusser

Her vil man anbefale at at 'direktører fremover ansættes på kontraktvilkår,' og 'alle øvrige chefer fremover ansættes på overenskomstvilkår' fremgår det.

De nye toner vækker glæde hos socialrådmand Thomas Medom, SF:

- Det er vildt dejligt, at der nu er et politisk flertal, som er enig i, at det er unødvendigt, at betale så høje lønninger til chefer. Efter den her debat har været rejst har det simplelthen været svært at forsvare de her ordninger, siger han.

Rådmand: Slut med at forgylde kommune-bosser
Rådmand: Slut med at forgylde kommune-bosser

I indstillingen skriver magistraten dog, at chefer 'undtagelsesvis' kan ansættes på andre måder, hvis magistraten godkender det.

- Det er jo lidt en kattelem for nye åremålsansættelser, hvilket vi selvfølgelig vil kæmpe imod. Men alt andet lige bliver det nu sværere bare at ansætte på åremål rundt om i kommunen, siger Thomas Medom.

Det har ikke været muligt at få en kommenter fra borgmester Jacob Bundsgaard (S) til sagen.

Aarhus-chefer forgyldes for fire millioner
Aarhus-chefer forgyldes for fire millioner

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx