Af - 06/11-15 13:25; Opdateret: 06/11-15 13:44

Tre børn svigtet: Kommune har ikke reageret på borgeres advarslerTre børn svigtet: Kommune har ikke reageret på borgeres advarsler

Borgere og myndigheder forsøgte i over et år at gøre kommune opmærksom på tre omsorgssvigtede børn. Først ved en nylig arbejdsrokade skete der noget.

storybild

Randers Kommune har efter brug af nye arbejdsrutiner opdaget, at de ikke har reageret på henvendelser om tre omsorgssvigtede børn i mere end et år. (Billede: Polfoto/Frandsen Finn/Arkiv)

Randers Kommunes familieafdeling har i over et år ikke reageret på henvendelser fra borgere, myndigheder og kommunalt ansatte, der har været bekymret på vegne af tre børn, som har været udsat for omsorgssvigt og vanrøgt.

I det ene tilfælde skulle der endda være mistanke om seksuelle overgreb, skriver Randers Amtsavis. Leder af Familieafdelingen, Ann Hermansen, er rystet og erkender, at tre børn er blevet svigtet. Hun kan ikke afvise, at det er de eneste tilfælde.

- Jeg følte mig 100 procent sikker på, at der ikke var børn, der led overlast, selv om vi i afdelingen har problemer med at overholde alle tidsfrister og har andre udfordringer. Jeg var sikker på, at disse tre sager ikke var der, siger hun til avisen.

Er du interesseret i nyheder fra Østjylland, så like MX AARHUS her.

Sagerne blev opdaget, fordi familieafdelingen for nyligt lavede en rokade af sager i forbindelse med nye arbejdsrutiner. De tre sager endte hos en ny medarbejder, der straks gik til ledelsen, da vedkommende blev opmærksom på problemerne.

- Vi synes, at vi har et godt og sikkert system for at håndtere de underretninger, som vi får ind i systemet. Vi kan desværre konstatere at i den her meget ulykkelige situation, har vi ikke gjort det, vi skulle, siger Ann Hermansen til DR P4 Østjylland.

Svin på menuen: Her vil politikere have børnehaver til at servere gris
Svin på menuen: Her vil politikere have børnehaver til at servere gris

Efter Heidis død: Stor uenighed om den tilbudte hjælp
Efter Heidis død: Stor uenighed om den tilbudte hjælp

Hun understreger til Randers Amtsavis, at der med det samme er blevet sat foranstaltninger i værk, så de tre børn kan få den nødvendige hjælp.

Samtidig mener hun, at det er nødvendigt, at et eksternt revisionsfirma gennemgår alle sager i afdelingen, og hun anmoder derfor politikerne om, at de bevilger penge til det.

- Fokus er på de børn, vi har ansvaret for. Det her gør, at jeg ikke tør tage chancen, men ønsker at få lavet en fuldstændig gennemgang, siger hun.

Danmarks første røgfri kommune: Her vil de forbyde rygning i parker og anlæg
Danmarks første røgfri kommune: Her vil de forbyde rygning i parker og anlæg

Ann Hermansen har tidligere været direktør i Rebild Kommunes center for børn og unge. En kommune der blev kraftigt kritiseret for et massivt svigt af børnene i den såkaldte Rebild-sag.

I den aktuelle sag fra Randers understreger hun, at der er gjort mange forsøg på at imødegå den ulykkelige situation, blandt andet ved flere gange at opfordre medarbejderne til at sige til, hvis de sad med sager, der kunne vække bekymring.

De døde kører på motorcykel i Randers
De døde kører på motorcykel i Randers

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kamp på liv og død: 150 hvaler...
bt.dk
Medina har fået sin dom for...
bt.dk
Netbutik i hård modvind: Kunder på...
bt.dk
Ekspert: Det kan kokain-anklagen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx