Af - 09/05-16 09:45

Festugen får ny 10-dages festival: - Der skal kæles for de unge voksneFestugen får ny 10-dages festival: - Der skal kæles for de unge voksne

Mad, musik, kunst og comedy er blandt andet på programmet, når den nystartede festival Inversus går i luften under årets festuge i Aarhus.

storybild

Tina Dickow åbnede Festugen i 2015 - i år kommer der en helt ny festival midt i festugen, der især skal tiltrække de unge voksne. (Billede: Scanpix/Axel Schütt/ARKIV)

En ny festival har set dagens lys i Aarhus. Den hedder Inversus og kommer til at foregå oven i de 10 dage, hvor der er Festuge i 'Smilets By' - eller mere præcist fra den 26. august til og med den 4. september.

Det bliver Godsbanen, der skal være hjemsted for festivalen, der som udgangspunkt vil være gratis. Man kommer til at kunne opleve mad, musik, kunst comedy og meget mere, og der vil være noget for alle.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Inversus håber nemlig, at skoler og institutioner vil kigge forbi i dagtimerne, mens der om aftenen bliver et større fokus på de festglade unge mennesker - noget som Festugen tidligere har mødt kritik for at mangle, men det ser ud til at være slut.

- Det er helt sikkert, at der skal kæles for de unge voksne. Det sidste årti har de haft svært ved at finde ud af, hvad de skulle, men Inversus-festivalen laves i tæt samarbejde med festugen, så den er en måde at please de unge voksne på, siger Inversus' projektleder, Atle Stehouwer, til metroxpress.

TV:
TV: "Kaos" i Aarhus: Kæmpe-måger invaderer Festugen

Han beskriver Inversus som en rammefestival, der skal formidle det miljø, der er ved Godsbanen, og som et samlingspunkt for aktiviteter, som publikum kan udforske. Men det bliver ikke kun med aarhusianske kunstnere.

- Selve visionen med festivalen er nok større, end hvad det ender med til sommer, fordi det er vores første år. Men vi vil ikke kun have lokale navne og heller ikke kun nationale navne for den sags skyld, siger Atle Stehouwer.

LA raser: Aarhus fyrede 9 millioner af på festuge
LA raser: Aarhus fyrede 9 millioner af på festuge

Festivalen vil gøre brug af hele Godsbane-området, og der vil være 11 scener og et gourmet madmarked med 50 streetfood-vogne.

Man kunne fristes til at sige, at festivalen nærmest lyder for stor og ambitiøs til at ligge oven i og som en del af Aarhus Festuge, men Atle Stehouwer forklarer, at tidspunktet er rigtig godt, og at der bare er noget særligt ved festugen, når man er aarhusianer.

- Det ligger dybt i alle aarhusianere, at vi har vores festuge, og det her er min og en masse andre aktørers måde at give noget tilbage til den festuge, som vi er vokset op med.

Du kan læse mere om Inversus-festivalen på deres Facebook-side.

Skarp kritik af festuge: Finkulturel og ligegyldig
Skarp kritik af festuge: Finkulturel og ligegyldig

LÆS OGSÅ: TV: Kæmpe lysshow i Aarhus er 'fedt', 'fedt' og 'fedt'

LÆS OGSÅ: GALLERI: Festugens lys-tema virker klart bedst i mørke

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

To teenagepiger havde billet til...
bt.dk
Tennisstjernen Williams: Jeg var tæt...
bt.dk
Fona-ejer trak millioner ud inden...
bt.dk
Simpelthen fantastiske Simple Minds:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx