Af - 17/08-15 13:09

Ekspert: Derfor ligger der sæler uden hoved på strandenEkspert: Derfor ligger der sæler uden hoved på stranden

Efter fund af flere hovedsløse og angiveligt afpelsede sæler, advarede Dyrenes Beskyttelse på Djursland i weekenden om mulige krybsskytter.

Bildstrecke im Grossformat »

Birgitte Groes Anker fra Ebeltoft, har den seneste uges tid fundet døde afpelsede sæler med skudhuller og afskårede hoveder tre steder på Djursland. Hun har taget disse billeder som dokumentation. Privatfoto.

Fundet af seks døde sæler, som angiveligt var delvist afpelsede og nogle endda uden hoveder, fik i weekenden Dyrenes Beskyttelse til at advare om, at der var ulovligt krybsskytteri på spil. Nogen havde forsøgt at afpelse dem, samt at skære hovederne af på de fredede sæler, lød det.

Den advarsel skydes nu ned af en sælekspert efter metroxpress har forevist ham billederne af fundene.

Er du interesseret i flere nyheder fra Østjylland, så like MX AARHUS her.

- Nu har jeg ikke været ude og se sælerne, men ud fra de billeder her, vil jeg vurdere, at det lige så godt kan være en ræv eller en grævling, som har forsøgt at rive hovedet af den, siger vildtkonsulent Sandor Hestbæk fra Naturstyrelsen.

Heller ikke afpelsningen, ser han noget suspekt i.

Dyrevenner raser: Nogen skyder og halshugger danske sælunger
Dyrevenner raser: Nogen skyder og halshugger danske sælunger

- Sådan som pelsen ser ud kan det ligeså godt være tale om naturlig forrådnelse. Jeg vil ikke umiddelbart drage den konklusion, at sælerne er blevet forsøgt pelset. Tværtimod ligner det de døde sæler vi ofte møder i naturen. Så er der ikke for mig at se noget, der taler for, at der er tale om noget ulovligt, siger han.

Dyrenes Beskyttelses hovedafdeling har mandag formiddag haft lejlighed til at lade en ekspert gennemgå billederne, og man er enige med Naturstyrelsen i, at der formentlig intet suspekt ligger bag.

Det får dog ikke selvasamme foreningens kredsformand på Djursland Gurli Sørensen til at ryste på hånden.

- Jeg kan ikke sige, hvad Naturstyrelsens ekspert plejer at se, men det vi kan se er, at dem her er blevet skudt. Vi har haft en læge ude, som kan se ind- og udgangshuller fra et skud, så vi mener stadig, der ligger noget andet bag, siger hun.

Her blev de afpelsede sæler fundet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx