Af - 12/01-16 13:38

Aarhus får nyt spillested: Vi vil rumme alt fra jazz til psykedeliskAarhus får nyt spillested: Vi vil rumme alt fra jazz til psykedelisk

Aarhus får en ny musikscene for undergrunden, når spillestedet TAPE åbner 29. januar. Arrangørerne bag har netop offentliggjort det fulde program.

storybild

Et af de bands, TAPE har på programmet hen over foråret er det aarhusianske punkband Yung (Billede: Frandsen Finn)

Den aarhusianske og københavnske musikscene skyder mange succesfulde navne ud for tiden. Og nu får Smilets By også et nyt spillested for byens musikalske undergrund. D. 29 januar åbner spillestedet TAPE nemlig i Mejlgade.

Bag spillestedet står en gruppe på otte erfarne arrangører fra det aarhusianske koncertmiljø. Arrangørgrupperne Raum Eins og Flux har i mange år arrangeret koncerter i byen hver for sig, men nu slår de to grupper pjalterne sammen i selskab med to uafhængige pladeselskaber.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- TAPE skal rumme alle musikgenrer lige fra jazz til hård rock, elektronisk musik og psykedelisk. Vi er et sted for alle genrer, så længe kvaliteten er i orden, fortæller Morten Ettrup, der er en af stifterne bag TAPE.

Det nye spillested, der får adresse på Mejlgade 53, kommer først og fremmest til at have det musikalske vækstlag fra både Aarhus og København på programmet.

Lokal opbakning til lukningstruede caféer
Lokal opbakning til lukningstruede caféer

- Vi vil gerne byde ind med noget nyt, og vi synes Aarhus mangler et sted for de nye navne, der er på vej frem, siger Morten Ettrup.

TAPE åbner d. 29 januar med en stor åbningsfest, der skal vise aarhusianerne, hvad de kan forvente sig af stedet. Arrangørerne har netop offentliggjort det fulde program for aftenen.

Northside vil være endnu bedre i år - og ikke kun på musikken
Northside vil være endnu bedre i år - og ikke kun på musikken

Blandt åbningsnavnene er blandt andet den hårdtslående rock-duo FOSSILS, der spillede på Roskilde Festival sidste år. Fra Aarhus spiller blandt andre Modest, et nyt rockband i byen, mens København blandt andet er repræsenteret af det fremadsormende navn Marching Church.

Spillestedet får ikke faste åbningstider men har allerede arrangeret en lang række koncerter hen over foråret. I første omgang vil det nye venue have fokus på det musikalske vækstmiljø i Aarhus og København.

- Men vi kommer også til at repræsentere upcoming-navne uden for storbyerne, siger Morten Ettrup.

New York Times: Denne danske by SKAL du besøge
New York Times: Denne danske by SKAL du besøge

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx