Af - 29/11-16 15:12

Nyt håb til letbanen med ny ministerNyt håb til letbanen med ny minister

Med ny transportminister i den nye regering håber Socialdemokraterne i Aarhus, at den tidligere plan om statens medfinansiering af de kommende letbane-etaper nu bliver genoplivet.

storybild

Der bygges og bygges for at holde tidsplanen. Letbanebyggeriets første etape skulle gerne stå klar i 2017, men den tidligere regering lukkede ned for medfinansieringen af de ekstra planlagte etaper, der hedder Aarhus Ø - Brabrand og Hinnerup - Lisbjerg. Dengang lød vurderingen fra rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Camilla Fabricius, at projektet så ikke ville blive til noget. Den nye regeringen giver hende dog nyt håb. (Billede: Henning Bagger/Arkiv)

Danmark har fået ny regering med 22 mere eller mindre velkendte ansigter på ministertaburetterne. Én af disse nye ministre er Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance, der nu står i spidsen for Transportministeriet.

Det glæder den socialdemokratiske rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Camilla Fabricius - når det nu endelig skal være en blå regering, som hun selv siger.

- Jeg kender ham fra vores ungdomspolitiske tid i Aarhus som en sød mand, der siger tingene som de er. En mand med godt kendskab til Østjylland, hvilket jeg er meget glad for, da vi har brug for hjælp til de trafikale problemer i området, siger Camilla Fabricius.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Hun håber, at med ministerens kendskab til - og politiske bagland i - netop Østjylland, så vil der på ny fokuseres på de to ekstra letbane etaper: Aarhus Ø - Brabrand og Hinnerup - Lisbjerg. Etaper, der ellers havde fået et ret så definitivt nej til statsfinansiering fra den foregående regering.

Nyt letbaneprojekt aflivet af Venstre
Nyt letbaneprojekt aflivet af Venstre

Tidligere har rådmanden udtalt til metroxpress, at projektet ikke ville blive til noget, hvis ikke regeringen blev udskiftet. Den nye regering giver hende derfor nyt håb.

- Min oplevelse er, at Ole kan sige ‘godt, hvad skal der til for at få understøttet det her vækstpotentiale?’ - og der kommer man altså ikke uden om letbanen. Nu har jeg inviteret ham til kaffe og en snak om letbanen, og mit håb er, at han vil kigge på, hvordan vi får finansieret de næste etaper, så vi snart kan få bundet Østjylland sammen.

Vi har forgæves forsøgt at få et svar fra Ole Birk Olesen, men dagen taget i betragtning er det måske meget forståeligt.

Letbanen kørt af sporet: Splid på borgen over de næste etaper
Letbanen kørt af sporet: Splid på borgen over de næste etaper


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

35-årig far dræbte sine børn og tog...
bt.dk
Falck fyrer 570 medarbejdere i Danmark
bt.dk
Nu sælger hun sit gods: Dansk...
bt.dk
'Det er dybt tragisk. Det er en meget...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx