Af - 15/06-16 16:43

Forening bag sharia-moske har fået 300.000 kroner i kommunestøtteForening bag sharia-moske har fået 300.000 kroner i kommunestøtte

Foreningen bag Fredens Moske får kommunal støtte, men de skal ikke have en krone, hvis pengene bruges i moskeen, mener Venstre, der vil have sagen undersøgt.

storybild

Fredag d. 20. juni. Københavns holdt idag den første fredagsbøn. Fredagsbøn i den ny stormoske' i København. Den nye moske' bliver fotograferet af de besøgende. (Billede: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen/ARKIVFOTO)

Aarhus Kommune har gennem de seneste tre år givet i alt 312.000 kroner til Den Arabiske Kultur Forening, som den kontroversielle Fredens Moske er en del af. Det viser en aktindsigt, som metroxpress har fået af kommunen.

Fredens Moske blev i TV 2-dokumentaren ’Moskeerne Bag Sløret’ afsløret i at have et sharia-råd, som foreningens formand, Khaled Mansour, var en del af.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Venstres politiske ordfører i Aarhus, Gert Bjerregaard, er overrasket over, at der udbetales penge til nogen, der har ’tydelige relationer til en moske med sådan en baggrund’.

- Vi skal ikke støtte med en eneste krone til mennesker, der har et så udemokratisk og middelalderligt syn på verden, siger han.

- Der er behov for at gennemgå området med en tættekam. Hvem er det, kommunen betaler til, og hvad er det præcise formål med pengene. Hvis der ikke helt nøjagtigt kan gøres rede for, at de penge ikke har til hensigt at støtte moskeen, så skal de ikke have en krone, siger Gert Bjerregaard.

Rådmand: Aarhus mangler penge til rottebekæmpelse
Rådmand: Aarhus mangler penge til rottebekæmpelse

Nyt initiativ samler ind til medicin til hjemløses hunde
Nyt initiativ samler ind til medicin til hjemløses hunde

Venstre-politikeren vil derfor have rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad (RV) til at komme med en redegørelse af, hvad foreningen bruger støttekronerne til, og det har kommunen allerede sat revisionsfirmaet BDO til at undersøge.

- Vi er i gang med at undersøge foreningen, fordi moskeen var med i TV 2’s udsendelser, men den blev også undersøgt i 2013, og der var ikke noget at komme efter, siger han og påpeger, at man dengang slog ned på Grimhøjmoskeen, og man vil gøre det samme, hvis den nye rapport viser problemer med Den Arabiske Kulturforening.

- Hvis de får noget uberettiget, så skal de betale tilbage.

Buschauffør brugte iPad under kørslen: Nu er han fyret
Buschauffør brugte iPad under kørslen: Nu er han fyret

LÆS OGSÅ: Yahya Hassan løb fra politiet og råbte 'dit fucking svin'

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx