Af - 22/06-15 14:56; Opdateret: 22/06-15 15:12

Nu kommer vandflyveren: København - Aarhus på under en timeNu kommer vandflyveren: København - Aarhus på under en time

Fra april bliver det muligt at rejse mellem Aarhus og København på under en time, når byen får en såkaldt vandflyver.

Bildstrecke im Grossformat »

Midt i diskussionen om placeringen af en ny lufthavn i Aarhus, opstår nu et initiativ, der skal gøre det muligt at rejse fra Aarhus til København på under en time til en pris på mindst 1500 kroner. Dette bliver virkelighed til april, når vandflyveren efter planen skal være parat. Den bliver dermed Danmarks første søflyrute og kommer til at gå fra Langelinje i København til Østhavnen i Aarhus.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Turen fra Aarhus til København vil tage under en time, mens billetten vil koste omkring 1500-1800 kroner, det skriver Ingeniøren. Projektet har været undervejs i et stykke tid, men nu er de mange tilladelser hentet fra 21 forskellige steder - fra Kystdirektoratet til Trafikstyrelsen, politiet og andre.

TV: Sådan kommer Danmarks første letbane til at se ud
TV: Sådan kommer Danmarks første letbane til at se ud

- Det tog ufattelig lang tid, men myndighederne har været enormt positive og haft ja-hatten på hele tiden, siger Rune Balle, manden bag projektet.

Projektet startede som Samsoe Seaplanes, men "Samsoe" måtte stryges fra projektet, da det efter 16 års sagsbehandling ikke har været muligt at få miljøgodkendelse til at drive øens flyveplads, der er anlagt i 1964.

5 ting du bør vide om Aarhus' nye milliardbyggeri
5 ting du bør vide om Aarhus' nye milliardbyggeri

- Det er ærgerligt, når noget af det vigtigste i projektet var at give en hånd til en trængt ø i udkantsdanmmark, siger Rune Balle.

Der er flere der gennem tiden har forsøgt at realisere vandflyver-projektet, men alle er strandet på et tidspunkt.

Vandflyverens målgruppe bliver primært erhvervsfolk, der vil betale og har brug for at kunne komme mellem byerne på kort tid. Der kommer til at være omkring fire afgange dagligt på vandflyveren.

​​​

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx