Af - 18/05-16 08:48

Flere partier stiller sig imod forslag om nyt AGF-stadionFlere partier stiller sig imod forslag om nyt AGF-stadion

Flere partier er imod kulturrådmandens plan for finansieringen af et nyt fodboldstadion og en multiarena i Aarhus.

Bildstrecke im Grossformat »

Kulturrådmand i Aarhus Kommune, Rabih Azah-Ahmad (RV), fortalte forleden om en konkret plan, der skulle kunne frigive penge til et nyt fodboldstadion og en multiarena i Aarhus.

Nyt forslag: Sådan kan AGF få nyt stadion
Nyt forslag: Sådan kan AGF få nyt stadion

Men det forslag er ikke populært hos hverken Venstre, Socialdemokratiet, Liberal Alliance eller Dansk Folkeparti, skriver TV 2 | ØSTJYLLAND.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Rabih Azah-Ahmad vil finde pengene til multiarenaen ved at ændre på planerne for den kommunale dækningsafgift, der er en ejendomsskat, som kan pålægges offentlige ejendomme og private forretningsejendomme.

Efter den nuværende aftale skal dækningsafgiften udfases helt, men kulturrådmanden vil i stedet fastfryse den på én promille. Venstre, Socialdemokratiet og Liberal Alliance, der i sin tid indgik aftalen, er meget naturligt imod, men heller ikke Dansk Folkeparti bakker op om forslaget.

- Det er et meget populistisk forslag, som ikke kommer til at ske i Rabihs levetid. Han vil bruge penge, som ikke findes. Borgmesteren har jo slået fast, at der ikke vil blive pillet ved det forlig, som besluttede at udfase afgiften, siger Jette Skive (DF) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

AGF startede i sidste uge en kampagne for at skaffe opbakning til at få et nyt stadion uden løbebane, så tilskuerne kan komme tættere på. Som en løsning foreslår Jette Skive at dække atletikbanen af på det nuværende stadion.

AGF sætter støtteaktier til salg til nyt stadion i 2020
AGF sætter støtteaktier til salg til nyt stadion i 2020

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Zuckerberg indrømmer: Vi har 'begået...
bt.dk
Kriminel søn får sin familie smidt ud...
bt.dk
Danske Spil: Her kommer årets første...
bt.dk
Se billedet: 'Gift ved første...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx