Af - 19/06-15 11:02

Wammen: Mette Frederiksen bør blive ny formandWammen: Mette Frederiksen bør blive ny formand

Socialdemokraterne vandt valget i Aarhus med Nicolai Wammen i front. Statsministerposten gik dog til Venstre og Helle Thorning trak sig som formand. Nu peger Wammen på Mette Frederiksen som ny leder af partiet.

storybild

Nicolai Wammen på vej til Socialdemokraternes valgfest på Borgen i går aftes.

Da Helle Thorning-Schmidt i nat meddelte, at hun trækker sig som formand for Socialdemokratiet, satte det hurtigt spekulationerne i gang om, hvem der skal overtage posten efter hende.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Nicolai Wammen har før været nævnt som et bud på en ny formand for S og er som en kronprins i Socialdemokratiet. I 2010 udtalte tidligere Aarhus-borgmester Thorkild Simonsen sågar, at han burde overtage formandsposten, hvis Helle Thorning ikke formåede at slå Lars Løkke. Det gjorde hun imidlertid ved valget i 2011 og formandsvalget blev udskudt.

Wammen ser ud til at få et suverænt valg i Aarhus, hvor Socialdemokratiet er blevet den helt store vinder.

- Det er et rygstød, vi vil bruge til at få så meget socialdemokratisk politik gennemført som muligt, siger han.

Den populære kandidat ser dog ikke sig selv som et bud på en formandskandidat, men peger på Mette Frederiksen - ligesom en stribe ministre allerede har gjort det:

- Jeg håber, at Mette Frederiksen vil påtage sig at stille sig i spidsen for vores parti - Mette er en knusende dygtig politiker med hjertet på det rette sted og vil være den helt rigtige til at fravriste Lars Løkke nøglerne til Statsministeriet, siger han til metroxpress.

​​​

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx