Af - 14/10-15 08:04

Millioner mangler til kulturhovedstad: Hvor skal de komme fra?Millioner mangler til kulturhovedstad: Hvor skal de komme fra?

Der mangler millioner af kroner i støtte til fonden bag Aarhus som kulturhovedstad, men politikerne ved ikke, hvor pengene skal komme fra.

storybild

Der var jubel hos Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S), da Aarhus i 2012 fik rollen som kulturhovedstad i Europa. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Det er dyrt at være europæisk kulturhovedstad.

Derfor har Aarhus Kommune lovet at finde 100 millioner kroner til at støtte Fonden Aarhus 2017, der organiserer projektet.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Men det er langtfra en simpel opgave at grave så mange penge frem – særligt ikke midt under en sparerunde.

LÆS OGSÅ: Færre aarhusianere låner: Her er fremtidens bibliotek

Ifølge JP Aarhus mangler Aarhus Kommune at finde 77 millioner kroner til Fonden Aarhus 2017.

Kommunen har solgt Bymuseet og Tivoli Friheden – det har i alt indbragt 28,5 millioner kroner – og samtidig er der planer om at sælge Brobjergsskolen, som måske kan indbringe over 50 millioner kroner.

LÆS OGSÅ: Så mange flygtninge skal din kommune modtage i 2016

Det skal få kabalen til at gå op, men fra politisk side erkender man, at det bliver vanskeligt

- Nogle gange må vi sætte os et politisk ambitiøst mål og så finde løsningerne hen ad vejen. Det har vi gjort i forhold til 2017, og selv om vejen er lidt stenet, må vi holde fast, siger Steen B. Andersen (S), formand for kulturudvalget, til JP Aarhus.

LÆS OGSÅ: 8660, baby! Børneby nummer et er Skanderborg

Hvis ikke Brobjergskolen bliver solgt, skal byrådet finde støttepengene andre steder i budgettet. Det kan dog blive vanskeligt i en tid, hvor kommunen skal spare 400 millioner kroner i budgetterne for de kommende fire år.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx