Af - 01/10-15 10:46

Rådmand: Slut med at forgylde kommune-bosserRådmand: Slut med at forgylde kommune-bosser

SF fremstiller torsdag et forslag i byrådet i Aarhus om, at der skal sættes en stopper dyre ansættelsesformer i kommunen.

storybild

Rådmand og SF-politiker Thomas Medom (i midten) og partikollegaen Jan Ravn Christensen (til venstre for Medom) stiller torsdag et forslag om at stoppe med at give dyre ansættelseskontrakter. (Billede: Polfoto/Tycho Gregers)

Det skal være slut med at give chefer og andre højtlønnede i Aarhus Kommune forgyldte ansættelseskontrakter. Det mener SF, der i dag fremsætter et forslag i byrådet om at stoppe med at bruge åremålskontrakter og resultatløn.

- Det er for at spare penge på et fornuftigt sted, og fordi det efter vores mening er urimeligt, at i forvejen højtlønnede personer skal have mere, end de reelt behøver, siger rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Thomas Medom (SF).

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Metroxpress kunne i april afsløre, at tre kommunalchefer, der er ansat på åremålskontrakter, samlet står til at få næsten 3,7 millioner kroner i engangsbeløb, hvis de ikke får forlænget deres kontrakter.

Det var dog Skat's bonusser på samlet 550.000 kroner til syv topchefer, som de fik for at implementere it-systemet EFI, som efterfølgende er blevet skrottet, der fik rådmanden op af stolen.

- Det forarger mig, at man på den måde belønner inkompetence med bonusser. Det sker efter min opfattelse ikke i Aarhus, men det fik mig til at grave i det og stille det her forslag, siger han.

Togtrafikken lammet i Aarhus her til morgen
Togtrafikken lammet i Aarhus her til morgen

Sexsygdomme boomer i storbyerne: De er mest udsat
Sexsygdomme boomer i storbyerne: De er mest udsat

Da metroxpress skrev om de tre kommunalchefers åremålskontrakter, lød begrundelserne for valget af dem blandt andet, at det var med til at skaffe kvalificeret arbejdskraft og tiltrække topchefer fra det private.

Den køber Thomas Medom ikke, og han henviser til, at flere andre kommuner - heriblandt mange i Østjylland - sagtens kan ansætte folk på helt almindelige vilkår.

- Cheferne og direktørerne i nabokommunerne er fuldt ud kvalificerede, og man vil som chef eller direktør stadig tjene rigtig godt på en overenskomstansættelse.
Vi kan godt tiltrække direktører, og vi har masser af dem ansat på almindelige vilkår i dag, siger han og påpeger, at ansvaret ligger hos dem, der giver den høje løn.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- Jeg er bekymret for, at grådigheden og uligheden tager overhånd - det er ikke en kritik af dem der har forhandlet en god løn, men af os der forvalter lønningerne, siger han.

Thomas Medom henviser også til, at de i kommunen skal til at spare, og det gælder på alle punkter. Derfor foreslår han og partikollegaen Jan Ravn Christensen også, at der kigges på løn for kommunalpolitikere på orlov.

Danmarks billigste hus er solgt: Her er prisen
Danmarks billigste hus er solgt: Her er prisen

LÆS OGSÅ: Pas på: Pengeafpressere røver med MobilePay i nattelivet

LÆS OGSÅ: Aarhus gik all-in: Folkemødet kostede 450.000

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Joachim og Marie besøgte Danmarks...
bt.dk
Caroline Wozniacki råber op efter...
bt.dk
Politiet rykkede ud til...
bt.dk
Kim Walls bror: Hun var en stjerne
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx