Af - 08/10-15 09:22

100 dage efter: Her er status på de østjyske valgløfter100 dage efter: Her er status på de østjyske valgløfter

De østjyske politkeres vigtigste mærkesag i valgkampen er der stadig ikke sket det store med.

storybild

V-politikerne Michael Aastrup, Troels Lund Poulsen og Jakob Ellemann-Jensen har alle tre E45-udvidelsen som en af deres mærkesager. (Billede: Polfoto)

Tirsdag åbnede Folketinget, og samtidig rundede regeringen også 100 dage ved magten.

Der er sket flere forskellige ting i den periode, men en udvidelse af E45 lader stadig vente på sig, på trods af at det er den mest populære mærkesag for de østjyske folketingspolitikere i blå blok.

Er du interesseret i nyheder fra Østjylland, så like MX AARHUS her.

Pengene mangler, lyder det fra transportminister Hans Christian Schmidt, der ikke kan bruge af infrastrukturfonden, så længe et anlægsloft spærrer for pengene.De østjyske V-politikere er dog optimistiske på området.

- Det allervigtigste er, at det står i regeringsgrundlaget, for der står det sort på hvidt, at der skal laves en løsning, siger Michael Aastrup (V), der selv har kæmpet for, at det kom i hus.

Valgflæsk: Det har de lovet østjyderne
Valgflæsk: Det har de lovet østjyderne

Samme melding kommer fra erhvers- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V), der ligesom de andre V-politikere fortæller, at han løbende er i dialog med transportministren om emnet.

- Men vi har altså overtaget en økonomi, hvor pengene ikke er der, og det påvirker vores muligheder for at levere noget på E45 nu og her, siger han.

Ydmyge jyder fik opfyldt deres drømmescenarie i ’Løvens Hule’
Ydmyge jyder fik opfyldt deres drømmescenarie i ’Løvens Hule’

Når der kommer penge, er det derfor vigtigt at prioritere på det her område, fortæller Jakob Ellemann-Jensen, der godt vil sætte en garanti for, at regeringen får gjort noget på E45

- Det vil ske noget i den her regeringsperiode, og jo hurtigere jo bedre. Rom blev ikke bygget på en dag, og det bliver E45 heller ikke, men vi kan konstatere, at viljen er der, og nu skal vi have fundet ud af, hvornår vi kan komme i gang for alvor, siger han.

Er du interesseret i nyheder fra Østjylland, så like MX AARHUS her.

Det er ikke kun Venstres fire østjyske politikere, der har en E45-udvidelse som mærkesag. Det er generelt noget, som de fleste blå politikere i regionen fremhævede i valgkampen, og det gælder også for Ole Birk Olesen (LA), der vil få sit parti til at presse på.

- Jeg har nævnt over for vores transportordfører og resten af partiet, at jeg synes, at det er væsentligt, og det mener jeg, er den rigtige måde at gøre det på, for så kan vi som parti tage det med til forhandlingerne, siger han.

Så få ulykker sker der på østjysk politis bødevej nummer 1
Så få ulykker sker der på østjysk politis bødevej nummer 1

Hvornår der kommer til at ske noget kan ikke vides med sikkerhed, men den mest optimistiske melding kommer fra Michael Aastrup, der forventer, at der kommer til at ske noget til næste infrastruktursforhandlinger senere på året.

- Der forventer jeg klart, at vi vil diskutere, hvordan vi hurtigst muligt kan komme i gang med en udvidelse, siger han.

LÆS OGSÅ: Valgløfter udløser motorvejs-krig

LÆS OGSÅ: Yngre mand fundet druknet i Aalborg: Kan være 21-årige Frederik

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

9-årig pige blev slået og sparket for...
bt.dk
Mange læger har misforstået type...
bt.dk
Dansk sanger står frem med kæresten:...
bt.dk
Prisvindende magasin hylder dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx