Af - 12/08-15 22:38

Indbrudstyvene har holdt 'sommerferie' i ØstjyllandIndbrudstyvene har holdt 'sommerferie' i Østjylland

Der har været historisk få indbrudstyve på spil i Østjylland i løbet af sommeren, og det vækker glæde hos politikommissær Anders Uhrskov.

storybild

Ham her har enten holdt fri eller gået en stor bue uden om Østjyllands politikreds i sommerferien. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Noget tyder på, at indbrudstyvende også har haft brug for nogle fridage, for der har været historisk få indbrud i Østjylland denne sommer. Nærmere bestemt har 160 færre østjyder i år oplevet at komme hjem fra sommerferie til et indbrudsramt hus.

Det svarer til et fald på 25 procent i forhold til sommeren 2014, skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse. Og tallene vækker da også glæde hos politikommissær Anders Uhrskov.

- Det har været en rigtig god sommer set med vores, og husejernes, øjne. Vi har i de seneste seks uger oplevet det laveste antal indbrudsanmeldelser i mere end fem år, siger han.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

De bedste tal finder man blandt andet i Randers og Norddjurs kommuner, hvor antallet af indbrud er halveret. Bedst ser det ud i Odder, hvor 25 indbrud i sommeren 2014 blev til syv af slagsen i år.

Nu advarer politiet: Indbrudstyv med rute over designer-hjem
Nu advarer politiet: Indbrudstyv med rute over designer-hjem

Mere end hver anden skole udsat for indbrud
Mere end hver anden skole udsat for indbrud

Og hvem skal så have æren for de færre indbrud? For det skyldes nok ikke, at tyvene har haft brug for en badeferie. Hos politikommissær Anders Uhrskov er det i høj grad borgerne selv, der skal have et klap på skulderen.

- Borgerne er blevet mere opmærksomme på at holde øje med, hvad der foregår i nabolaget. Ofte får de skræmt tyvene væk selv, eller også ringer de til os, og det er vi rigtig glade for, for det øger vores chancer for at fange indbrudstyvene på fersk gerning.

- Det har vi haft held med flere gange i løbet af sommerferien, og det betyder jo også, at vi kan få sat nogle indbrudstyve i fængsel, så de ikke laver flere indbrud, siger Anders Uhrskov.

Og det er faktisk ikke kun sommeren, der har vist gode tal på området. Østjyllands Politi har modtaget 1540 anmeldelser om indbrud hos private i årets første seks måneder, og det tal er ikke set lavere i første halvår siden politireformen i 2007.

LÆS OGSÅ: Børnelokker efterlyses: Tilbød chokolade til mindreårige

LÆS OGSÅ: Lummer betjent sendte nøgenbilleder til kvinde – afhørte hende dagen efter

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx