Af - 08/04-16 16:02

Søger hjælp til at forebygge radikalisering onlineSøger hjælp til at forebygge radikalisering online

Aarhus Kommune har afsat 100.000 kroner, som kan søges af alle, der har kvalificerede bud på, hvordan man forebygger online radikalisering.

storybild

Thomas Medom (SF), medlem af Aarhus Byråd. (Billede: Polfoto)

Hos Aarhus Kommune spørger man nu befolkningen om hjælp i kampen mod radikalisering.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

De har afsat 100.000 kroner, som man kan søge, hvis man har ideer til, hvordan kommunen forebygger online radikalisering.

- Vi er bagud i forhold til de metoder, som Islamisk Stat og andre radikale miljøer bruger, så vi vil involvere befolkningen direkte, da det skaber nye ideer og får nye grupper af mennesker til at arbejde sammen, siger Thomas Medom, der er rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse.

Regeringen vil lytte til alle forslag mod radikalisering
Regeringen vil lytte til alle forslag mod radikalisering

Både enkeltpersoner, studerende, foreninger og professionelle bureauer kan søge, og hvert projekt kan få tildelt mellem 2.000 og 15.000 kroner.

- Det at der kommer en myndighed og fortæller, at noget er en dårlig idé, kan nogle gange virke stik modsat. Så er der nogen derude, der selv har ideer og initiativer, har det en helt anden styrke, lyder det fra rådmanden.

Sikkerhedsekspert: Indsats mod terror rammer ikke plet
Sikkerhedsekspert: Indsats mod terror rammer ikke plet

Målet for deltagerbudgettet er at få ideer, som kan omsættes for de småbeløb, der er afsat, til eksempelvis at udvikle apps, video, billeder og lyd til sociale medier.

- Det ultimative ville være, hvis der er nogen, som tidligere har været i Syrien eller tidligere har været meget radikaliseret, som vil stå frem og være modfortællingen. Men det er selvfølgelig et stort skridt at tage, siger Thomas Medom, der allerede har fået et par mails efter opslaget blev slået op få for timer siden.

Haarder står igen i spidsen for kamp mod ekstreme imamer
Haarder står igen i spidsen for kamp mod ekstreme imamer

Det er ikke første gang at Thomas Medom har afsat penge i form af deltagerbudgetter, som borgere, foreninger og andre kan søge til projekter inden for specifikke områder. I 2015 blev der afsat 200.000 kroner til bekæmpelse af ensomhed, og på nuværende tidspunkt er 200.000 kroner afsat til udvikling af et bedre naboskab med flygtninge og hjemløse.

LÆS OGSÅ: Et flertal vil standse hadprædikanter ved grænsen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx