Af - 25/10-16 12:00

Brugte 100.000 på folkemøde: 'Det er Roskilde-festival for embedsfolk'Brugte 100.000 på folkemøde: 'Det er Roskilde-festival for embedsfolk'

Mens der spares på blandt andet handicappede, valgte kommune at bruge mindst 100.000 skattekroner på at sende 15 mand til folkemøde på Bornholm.

storybild

Aftenstemning ved vandet. Folkemøde på Bornholm 2015. Arkivfoto (Billede: Thomas Lekfeldt)

Det udløste massiv kritik, da metroxpress sidste år kunne afsløre, at Aarhus Kommune havde sendt 42 mand til Folkemøde på Bornholm til en pris på 450.000 skattekroner. Derfor skruede man i år ned for blusset og sendte kun 15 mand afsted til en samlet pris eksklusiv moms på 103.674 kroner.

Det viser en aktindsigt til metroxpress.


Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Men er kritikerne så tilfredse? Ikke helt.

- Altså først og fremmest er jeg glad for at folk lytter til krtikken. År efter år har man brugt vanvittige summer på det her folkemøde, siger Byrådsmedlem Lars Boje Mathisen (NB)

Er 100.000 stadig for meget?
Ja. I min optik er det vanvitttigt at tage derover 15 personer. Det er jo Roskilde-festival for embedsfolk og politikere, siger han og foreslår, man fremover nøjes med at sende borgmester og stadsdirektør afsted.

Samme toner lyder fra Socialrådmand Thomas Medom (SF), som også var blandt kritikerne.

- Jeg synes, det er godt, det er nået ned på det på mindre end en fjerdedel af sidste år. Det ændrer dog ikke på min beslutning om, at hverken jeg eller mine embedsmænd deltager medmindre vi betaler selv. Det handler meget om partinetværk og graden af fest og farver overstiger det faglige udbyte.

Også han foreslår at man sender en minimal repræsentation afsted.

Regningen på de 100.000 kroner dækker dog ikke borgmesteren, som i år har sendt regningen videre til KL.

Hos kommunen forsvarer man brugen af skattekroner.

- Der var fokus på vores interessevaretagelse som for eksempel infrastruktur og udvikling af velfærd. Vurderingen er, at folkemødet er en god platform, siger Lise uger Pless, der er sekretariatschef i borgmesterens afdeling.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx