Af - 23/06-15 12:15; Opdateret: 23/06-15 13:22

Nu kræver Venstre beslutning om KattegatbroNu kræver Venstre beslutning om Kattegatbro

Venstre melder i dag ud, at de vil træffe en principbeslutning om en Kattegatbro.

storybild

Sådan kan en mulig Kattegatbro komme til at se ud. Kilde: Vejdirektoratets illustration fra projektet omkring Storstrømsbroen.

Det var en af de helt varme temaer i det netop overståede valgkamp og efter flere års tilbagevendende diskussion, er spørgsmålet stadig, om der skal være en bro over Kattegat eller ej. I dag melder Venstre så ud, som de første ud efter valget, at de vil have truffet en afgørelse inden 2016.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Beslutningen om broen over Kattegat er blevet forsinket, blandt andet fordi det har vist sig at være svært at beregne, om effekten vil være stor nok på trafikken i Danmark. Rapporten der skal give politikerne nys om, hvorvidt det kan betale sig eller ej, har været undervejs siden 2009. Nu skal den snart på bordet, mener Venstre, der vil have truffet en principbeslutning om forbindelsen senest 2016.

- Rapporten har været syltet for længe. Det kan ikke passe, at der går seks år. Det er på tide, at vi får den på bordet, siger Kristian Pihl Lorentzen, trafikordfører for Venstre.

Han vil ikke tage stilling til selve forbindelsen, før rapporten er klar:

- Vi ved ikke, om det kan lade sig gøre endnu. Det koster over 100 mia at få forbindelsen realiseret. Jeg har ikke set analyser endnu og dem er der brug for, så vi kan få en kvalificeret politisk debat, siger han.

Formand for Kattegatkomitéen, Jesper Kampmann, glæder sig over, at en beslutning kommer nærmere:

- Det er godt, at de nu sætter en deadline, og jeg har hele tiden regnet med at det senest bliver i 2016. For så snart vi har DTUs rapport - den såkaldte landstrafikmodel - ligger klar, så vil jeg mene, at der kan træffes en principbeslutning indenfor seks måneder, siger han.

Han er varm fortaler for forbindelsen og mener, at den er altafgørende for vores lands infrastruktur:

- Det er vigtigt med den her principbeslutning, da meget af infrastrukturen i Jylland skal indrette sig efter det her alt efter, hvad man beslutter. Og jeg føler mig helt overbevist om, at når principbeslutningen ender ud i, at vi får den her forbindelse.

Danmarks Tekniske Universitet kunne kort før valget meddele, at de forventede at have beregnet dette i løbet af det kommende efterår.

​​​

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx