Af Nicolai Skovgård - 07/01-16 11:49

Parti laver jobannonce: Vil du gerne være borgmester?Parti laver jobannonce: Vil du gerne være borgmester?

Er du god på sociale medier og bosat i Skanderborg, kan du blive Venstres borgmesterkandidat i den jyske by - de søger nemlig en til jobbet.

storybild

Hvis du bor i Skanderborg og har borgmesterdrømme, så kan man måske komme til at sætte kryds ved dig til næste byrådsvalg - hvis du altså vil stille op for Venstre. (Billede: Polfoto/Borberg Thomas/Arkiv)

Venstre i Skanderborg har taget en noget utraditionel metode i brug for at finde en spidskandidat, der kan fravriste Socialdemokraterne borgmesterposten i byen.

Ifølge Jyllands-Posten har partiet indrykket annoncer i flere lokale ugeaviser, hvor jobbet som borgmesterkandidat så at sige bliver slået op.

Ifølge jobopslaget skal den rette ansøger være stærk i formidling, både i skrift og tale, og en rutineret bruger af sociale medier.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Samtidig er der krav om, at personen skal være medlem af Venstre, men er man ikke det allerede, er det fint, hvis man melder sig ind i morgen, forklarer Jens Erik Sørensen, der er formand for Venstre i Skanderborg, til Jyllands-Posten.

Mexicansk borgmester er dræbt efter én dag i embedet
Mexicansk borgmester er dræbt efter én dag i embedet

Normalt vælges en borgmesterkandidat blandt de medlemmer, partierne i forvejen har i en kommune. Og Jan Erik Sørensen understreger, at jobopslaget ikke skyldes, at Venstre ikke har fuld tillid til dem, der i dag er en del af det politiske arbejde.

- Det er mere for at vise, at vi kører en åben proces. Den eneste betingelse er, at man er medlem af Venstre, siger han.

Partiet tilbyder ifølge jobopslaget ingen løn, men hvis det lykkes at erobre borgmesterposten, vil der naturligvis vente en borgmestergage efter kommunalvalget i 2017.

Borgmester trækker grænsen: Her er næsten hver tiende en asylansøger
Borgmester trækker grænsen: Her er næsten hver tiende en asylansøgerLÆS OGSÅ: Borgmester: Det her er vores største udfordring

LÆS OGSÅ: Borgmester om nyt asylcenter: Det skal lukkes igen som det første

LÆS OGSÅ: Borgmester vil have ghettolisten sløjfet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx