Af - 26/08-15 13:30; Opdateret: 26/08-15 14:14

17 børn passet af Ikea mens pædagogerne shoppede17 børn passet af Ikea mens pædagogerne shoppede

Flere pædagoger på skolefritidsordningerne i Østjylland har fået Ikeas legeland til at passe børnene, mens de selv købte ind.

storybild

- Når vi har tilsynet med børnene, skal vi ikke overlade det til andre, lyder det fra utilfreds skoleleder. (Billede: Polfoto/Philip Davali)

Der er nu ikke noget som en god tur til Ikea, men for flere pædagoger i østjyske SFO'er har besøget været i arbejdstiden, mens børnene er blevet afleveret i møbelvarehusets legeland.

Det er sket flere gange i løbet af sommeren, skriver DR Østjylland.

Ifølge deres oplysninger har der i et enkelt tilfælde været tale om, at en pædagog ville aflevere 17 børn, mens vedkommende så selv kunne tage et smut ind og handle eller spise i caféen.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

En af de skoler, der har sendt børn i Ikeas legeland uden pædagog-opsyn, er Skødstrup skole, og her er skolelederen bestemt ikke tilfreds.

- Det synes vi ikke, er OK. Når vi har tilsynet med børnene, skal vi ikke overlade det til andre, siger Mikkel Kruse Andersen til DR Østjylland.

Der er da også blevet gjort noget ved hændelserne, og de involverede pædagoger har fået en påtale.

- Vi har begået en fejl, og den retter vi op på. I forhold til medarbejderne indskærper vi, at man skal være opmærksom på, at når vi har tilsynet med børnene, så skal vi også have det 100 procent og ikke overlade det til andre, siger han.

”Agenter” skal forhindre at børn tvangsfjernes
”Agenter” skal forhindre at børn tvangsfjernes

Demente ældre og flygtninge skal bo under samme tag på plejehjem
Demente ældre og flygtninge skal bo under samme tag på plejehjem

Rosensvangskolens SFO har på et tidspunkt sendt tre børn i legeland, og det skulle aldrig være sket, fortæller indskolingsleder, Jacob Mangelsen, der heller ikke er tilfreds.

- Som udgangspunkt er det ikke meningen, at vores SFO-personale, som jo har tilsynspligten, skal aflevere børn til pasning andre steder for så at gå ud og handle, siger han, og påpeger, at hvis man bliver sammen med børnene og laver noget relevant, så er det ikke et problem at have dem med i Ikea.

Fra Ikeas side siger kommunikationsansvarlig Tina Lindhardt, at varehusets legeland er forbeholdt Ikeas kunders børn.

LÆS OGSÅ: Danske sexvideoer ender i afpresning: '2500 euro eller du ryger på nettet'

LÆS OGSÅ: Disse butikskæder mangler vi i Aarhus

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx