Af - 02/06-16 10:40

Borgmester: Aarhus Pride gør vores by til et bedre stedBorgmester: Aarhus Pride gør vores by til et bedre sted

Mangfoldigheden er i centrum til lørdagens Aarhus Pride. En fejring, der viser, at det stadig er vigtigt med ændringer, mener eventets formand.

storybild

Sådan så det ud sidste år til Aarhus Pride. (Billede: Scanpix/Jens Thaysen)

- Det er en fejring – ikke en demonstration eller en protest.

Sådan lyser beskrivelsen af Aarhus Pride fra formand og talsmand for eventet, Mads Hedelund. Fejringen finder sted på lørdag, hvor der er parade gennem Aarhus' gader efterfulgt af masser af fest. Man regner med, at 5.000 mennesker deltager.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Formålet er at hylde mangfoldigheden og bidrage til mere respekt for LGBT-personer – altså homo-, bi- og transseksuelle.

- Aarhus Pride skal være med til at sikre, at der er plads til mangfoldighed i Aarhus. Jeg har for eksempel snakket med nogle med etnisk baggrund, der ikke tør at stå frem og fortælle om deres seksualitet, og det viser, at det er vigtigt, at der sker nogle ændringer, siger Mads Hedelund, der påpeger, at alle selvfølgelig er velkomne til paraden.

SF: - Børn skal ikke vokse op med, at de voksne ikke arbejder
SF: - Børn skal ikke vokse op med, at de voksne ikke arbejder

Rådmand om ny lufthavn: Projektet er stendødt
Rådmand om ny lufthavn: Projektet er stendødt

Paraden starter på Bispetorv og går gennem byens gader til Officerpladsen, hvor der vil være underholdning og musik. Åbningstalen står borgmester Jacob Bundsgaard (S) for, og han mener, at eventet er vigtigt for byen.

- Aarhus Pride er en folkefest for Aarhus som en mangfoldig by, hvor man bliver accepteret og værdsat, som den man er – for det man er, siger borgmesteren, der også var også med sidste år.

- For mig er det en fantastisk oplevelse at være med til. Som sidste år, hvor jeg både nåede at snakke med den amerikanske ambassadør Rufus Gifford og få et meget stort og meget vådt kindkys af en begejstret canadisk komiker. Aarhus Pride gør simpelthen Smilets by til et sjovere og bedre sted – også for en borgmester, siger Jacob Bundsgaard.

Michelin-restaurant støtter kampen mod kræft: - Det er svært at ignorere
Michelin-restaurant støtter kampen mod kræft: - Det er svært at ignorere

LÆS OGSÅ: Se videoen: Aarhus-musikere står bag verdens første undervandskoncert

LÆS OGSÅ: Power har store planer: Åbner i Aarhus og kigger på disse jyske byer

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx