Af - 26/01-16 07:28

Politiker har fundet Aarhus' milliard-besparelse: Eksperterne tvivlerPolitiker har fundet Aarhus' milliard-besparelse: Eksperterne tvivler

Byrådsmedlem har fremlagt 25 punkter, hvor kommunen samlet kan spare en milliard kroner. To kommunalforskere tror ikke på det punkt, der giver flest penge.

storybild

Liberal Alliances byrådsmedlem i Aarhus Kommune, Lars Boje Mathiesen, har fremlagt 25 punkter, hvor kommunen samlet set kunne spare en milliard kroner uden at skære i kernevelfærden. (Billede: Polfoto/Polfoto/Facebook)

I et opslag på Facebook fremlægger Liberal Alliances byrådsmedlem i Aarhus, Lars Boje Mathiesen, hvordan han har fundet en milliard kroner, som kommunen kan spare, uden at det kan mærkes i kernevelfærden til børn, ældre, handikappede og udsatte.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

I opslaget lister han en lang række punkter, hvor der kan spares penge, og største besparelse kommer i at nedlægge kommunens magistratstyre. Det vil give 280.000.000 kroner over en fireårig periode.

Kommunalforsker Roger Buch fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole tvivler dog på, at det tal vil være så højt.

- Jeg mener, det er en meget optimistisk vurdering. Der er en tendens til, at så store kommuner som Aarhus er bureaukratisk tunge og har en indviklet organisation, og det er svært at lave om på, siger han.

Kommuner holder flygtninge fra udsatte boligområder
Kommuner holder flygtninge fra udsatte boligområder

Ulrik Kjær, der er kommunalforsker på SDU, mener, at det er svært at spå om, hvor meget man vil spare på at ændre styreformen, men han tror heller ikke på, at der er 280 millioner at hente.

- Hvis løsningen lå ligefor, og man kunne spare en kvart milliard, så ville man bare gøre det. Så det er nok ikke så nemt, som det ser ud, siger han.

LA-politiker raser over træskulptur til 100.000 kroner
LA-politiker raser over træskulptur til 100.000 kroner

Lars Boje Mathiesen fortæller, at det skam er en beregning, som borgmester Jacob Bundsgaard (S) har fremlagt tilbage i 2011.

- Det er ikke mig, der siger, at man kan spare så mange penge. Det er borgmesteren, der har været ude at sige, at man kan spare 70-75 millioner kroner om året, og jeg går ud fra, at han har regnet det igennem, siger han.

Lars Boje Mathiesens milliard kommer ikke kun fra nedlæggelse af administration. Han finder også penge i byggeprojekter og i at skære voldsomt ned på kulturen. Det gælder blandt andet på symfoniorkesteret, kommunalt loppemarked på Godsbanen og tilskuddet til Aarhus Festuge.

- Jeg har ikke noget imod orkestre og andre kulturprojekter, og jeg elsker Aarhus Festuge, men som politiker er det min opgave at prioritere, og så anerkender jeg ikke, at kulturen vil dø uden støtte fra kommunen, siger LA-politikeren.

- Hvis jeg skal stå og vælge imellem anstændige forhold til handikappede eller at bruge penge på et dukketeater, så er det valg klokkeklart i mine øjne, siger Lars Boje Mathiesen, der desuden påpeger, at alle de beløb, han har fundet, kommer fra Aarhus Kommunes egne tal.

Dom: Købte 58 rejser på nettet med stjålne kreditkort
Dom: Købte 58 rejser på nettet med stjålne kreditkort

Selv om Roger Buch tvivler på, at der er 280 millio

- For de fleste punkter er det realistisk, at de kan lade sig gøre, hvis der er politisk vilje til det. Det er så spørgsmålet, om der vil være det, og derfor er sandsynligheden for at gennemføre dem nok lille, siger

Du kan se hele opslaget her:

Kære alle, værsgo 1 mia!!Jeg er så evindelig træt af hykleriet om at man ikke kan spare i det offentlige uden at det g...

Opslået af Lars Boje Mathiesen på 21. januar 2016

'Danmarks største vejfest': Åbning af ny motorvej bliver fejret i fire dage
'Danmarks største vejfest': Åbning af ny motorvej bliver fejret i fire dage


LÆS OGSÅ: Så mange timer var politiets fotovogne på gaden i 2015

LÆS OGSÅ: Hospitaler i indbyrdes kamp for at bevare hjertebørn

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx