Af - 28/08-15 17:44

TV: \TV: "Kaos" i Aarhus: Kæmpe-måger invaderer Festugen

Det her er måske Festugens mærkeligste indslag.

- De er ikke farlige, men de forstyrrer jer nok lidt.

Det fik flere forbipasserende at vide, da de opdagede, at der lige pludselig stod tre kæmpe-måger i vejen midt i Byparken i Aarhus. Og de tre personer, der var hoppet i de makabre fugle-kostumer, gjorde da også deres for at genere så mange som muligt.

Se en video af "mågerne" øverst og billeder længere nede i artiklen.

Mågerne var ikke kommet ud af det blå, for de er en del af de mange ting, der sker under årets festuge. Det er den australske gruppe Snuff Puppets, der står bag seancen, der muligvis er det mærkeligste optrin under festugen.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

"Mågerne" brugte en halv time til at gøre det, som de nu gør bedst, nemlig at forstyrre en ellers fredelig fredag eftermiddag.

De startede med at trampe ud af Ridehuset, og så gik de ellers i gang med et forfærdelige skrigeri og flere spøjse angreb på de tilhørende, som der kom flere og flere af, eftersom folk fik øje på det enorme fugle.

Og så gik turen ellers rundt i Byparken, der sjovt nok også er fyldt med kæmpestore oppustelige kaniner. Store dyr kan man ikke klage over, at der mangler. Undervejs blev der også tid til at forstyrre trafikken, som man kan se i videoen øverst.

Festuge i Aarhus: Her er 10 ting du ikke må gå glip af
Festuge i Aarhus: Her er 10 ting du ikke må gå glip af

Mens mange nok ikke havde forudset måge-invasionen, så var enkelte kommet for at se, hvad det dog gik ud på.

- Jeg havde godt læst, at de kunne finde på at brage ind i folk og stjæle ting, og man må da sige, at det lever de op til, fortalte Birgit, som var en af de mange personer, der kom helt tæt på kæmpe-mågerne.

- Det er da ret kreativt med de kostumer, og vi morer os ved det, så det er jo alletiders, lød det fra hende.

TV: Så meget vil de kendte give for den hypede Kanye West-sko
TV: Så meget vil de kendte give for den hypede Kanye West-sko

Snuff Puppets' måge-forestilling var en af de fem ting, som vi her på MX Aarhus anbefalede, at man brugte fredagen på. Men hvis man ikke var forbi en af de to gange, de optrådte, så er der håb endnu.

Mågerne kommer nemlig tilbage flere gange i Festugen, og det foregår flere forskellige steder i Aarhus. Det kan du se mere om på Festugens hjemmeside ved at klikke her.

17 børn passet af Ikea mens pædagogerne shoppede
17 børn passet af Ikea mens pædagogerne shoppede

LÆS OGSÅ: ”Agenter” skal forhindre at børn tvangsfjernes

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx