Af - 07/01-16 09:41

Borgmester: Det her er vores største udfordringBorgmester: Det her er vores største udfordring

Under sin årlige nytårsbriefing til de lokale erhvervsleder bad borgmesteren i Aarhus om hjælp til at håndtere byens største udfordring det næste år.

storybild

Borgmesteren i Aarhus, Jacob Bundsgaard (S), mener, at flygtningesituationen er Aarhus' vigtigste udfordring lige nu. (Billede: Polfoto/Svold Mathias/Arkiv)

Det plejer at handle om vækst, infrastruktur og lignende traditionelle emner, når Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) holder nytårsbriefing for de lokale erhvervsledere. Men i år var der også sneget sig et lidt anderledes emne med.

Torsdag morgen blev 600 erhvervsfolk nemlig opfordret til at hjælpe til, hvis kommunen skal løse deres største udfordring lige nu - nemlig det stigende antal flygtninge. Det skriver JP Aarhus.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Jacob Bundsgaard fortalte dem nemlig, at den aktuelle integrationsopgave er det vigtigste lige nu, og her skal Aarhus tage sin del af ansvaret.

Flygtningene skal hjælpes med boliger, tøj, mad, og kigger man på den lange bane skal de også uddannes og i arbejde, så de kan bidrage positivt til samfundsøkonomien i fremtiden, fastslog borgmesteren.

Drabsdømt angreb medfange med kniv og støvsugerrør
Drabsdømt angreb medfange med kniv og støvsugerrør

Der var også plads til mere erhvervsmæssige emner ved briefingen. Blandt andet, at Aarhus skal udvikle sig til en mere international by, og at iværksætter-miljøet skal have gode rammer, så der kan skabes nye virksomheder.

Sidstnævnte falder i god jord hos en af dem, der var med til nytårsbriefingen. Moonis Kamil, der har tjent penge på at sælge sine virksomheder Onfone og iposen.dk, tog nemlig selv til Aarhus på grund af iværksætteri-miljøet.

- Jeg så på, hvor er det, du har den største koncentration af unge mennesker med høj kompetence, superfedt studiemiljø og ”nede- på-jorden- mentalitet”. Der var noget, der virkede rigtigt ved Aarhus, siger han til JP Aarhus.

Borgmester trækker grænsen: Her er næsten hver tiende en asylansøger
Borgmester trækker grænsen: Her er næsten hver tiende en asylansøger


LÆS OGSÅ: Københavnernes hippe stamsteder vil erobre Aarhus

LÆS OGSÅ: Kongehuset: Derfor parkerede prins Henrik foran swingerklub

LÆS OGSÅ: Aarhus siger stop: Jægere sættes ind mod larmende måger

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx