Af Agnete Finnemann Scheel - 28/09-15 08:38; Opdateret: 28/09-15 09:41

Ude af kontrol: Skoler advarer unge mod løbske Facebook-festerUde af kontrol: Skoler advarer unge mod løbske Facebook-fester

Fest-invitationer på Facebook kan blive delt et ukendt antal gange og nå ud til ballademagere. Skoler og politi advarer.

storybild

Har du oprettet en fest som et event på Facebook, kan det løbe løbsk, advarer politi og skoler. (Billede: Polfoto)

Der lå glasskår over det store område, hvor en Facebook-fest havde raseret et skoleområde nær Aarhus.

Det fortæller Susanne Holst, som var den første på stedet efter festen, til P4 Østjylland. Og festindbydelserne var delt på Facebook.

- Det var spredt som en løbeild via en Facebook-invitation fra en elev, og vi fandt ud af, at op mod 600 var inviteret, fortæller hun i P4 Østjylland.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Så mange kom der ikke, men et par hundrede unge dukkede op, og resultatet var mindre ødelæggelser plus en oprydning, der tog hele lørdagen for et par mand at klare.

DJ skælder ud på Distortion: Publikum stjal mine ting
DJ skælder ud på Distortion: Publikum stjal mine ting

Balladen fik skolen, Skåde skole, til at alliere sig med naboskolerne og politiet, som advarede de unge og deres forældre om, at invitationer på Facebook kan blive delt et ukendt antal gange og nå ud til ballademagere - og det, der er værre.

- Man kan risikere, der også dukker lidt ældre personer op med våben og stoffer, siger Leif Kjeldgaard fra Østjyllands Politi.

Han fortæller dog, at politiets forebyggelsesgruppe kender til fire-fem Facebook-fester fra denne sommer, og de forløb alle fredeligt.

Kendt natklub forarger igen: Vores fester kræver stoffer
Kendt natklub forarger igen: Vores fester kræver stoffer

- Vores råd til de unge er at gå væk, hvis der kommer deltagere, som søger konfrontation eller tilbyder stoffer, siger politimanden.

Skåde Skole opdagede en invitation til endnu en Facebook-fest et par uger efter den første, men denne gang advarede skolen både de unge og forældrene på forhånd. Det lykkedes at få det stoppet, oplyser skolelederen.

- Forældrene skal turde være nysgerrige og spørge ind til de unges aktiviteter. Det er jo ikke fordi, de ikke må holde fester, og vi skal også lære dem at feste, men det skal helst være på steder, hvor de kan få hjælp, for de kan ikke altid styre det alene, siger Susanne Holst.

LÆS OGSÅ: DF i Facebook-brøler: Fjerner Muhammed-joke

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx