Af - 03/08-15 15:11; Opdateret: 04/08-15 10:57

Studerende slås for boliger: Skurvogne revet væk på en timeStuderende slås for boliger: Skurvogne revet væk på en time

Igen i år tilbyder Studenterhus Aarhus, at studerende kan leje sig ind i midlertidige boliger. Bookingen åbnede klokken 10, og efter en time var der stort set udsolgt.

Bildstrecke im Grossformat »

Den store boligjagt er for alvor startet for de mange tusinde studerende, der i sidste uge fik at vide, om de var kommet ind på drømmeuddannelsen.

Det betyder, at Aarhus inden for den næste måned får et nyt hold unge mennesker til byen, og det kan mærkes hos Studenterhus Aarhus, der står for at udleje midlertidige løsninger til de desperate studerende, og som åbnede op for bookingen mandag klokken 10.

- Vi er blevet kimet ned hele formiddagen, også før tilmeldingen åbnede. Og efter en lille time var der stort set udsolgt, siger Thomas Moeslund, der er PR- og Kommunikationskoordinator i Studenterhus Aarhus, til metroxpress.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Over halvdelen af de danske studerende er stressede
Over halvdelen af de danske studerende er stressede

Han fortæller, at der klokken 11 var to ledige tidsrum tidsrum, hvor man kan få fat i midlertidig tag over hovedet. Det var i en af de mange skurvogne, der kommer op på Godsbanen, og som kan huse 56 mennesker.

Oven i det er der så 28 pladser i nogle deleboliger i Gellerup og 10 pladser på Brandskolen, der er blevet revet væk. For de studerende er det enten, fordi de er desperate, eller fordi de så har en nødløsning, hvis noget andet ikke dukker op.

- Det er en midlertidig løsning, og der er også nogle, der melder fra, fordi de har fundet noget andet. Der går som regel en dag, og så er der en anden, der har overtaget pladsen, siger Thomas Moeslund.

TOP 5: De MEST og MINDST søgte studier
TOP 5: De MEST og MINDST søgte studier

Studenterhus Aarhus tilbyder de midlertidige pladser, fordi de har erfaret, at flere starter på deres uddannelse uden at have fundet en bolig. I samarbejde med kommunen og Brabrand Boligforening står de så for de midlertidige skurvogne.

- Vi tjener intet på dem. De koster 650 kroner om ugen at leje sig ind i dem, og det går til at dække udgifterne, blandt andet når en ny skal ind, og der skal gøres rent og udleveres nøgler, siger Thomas Moeslund.

Skurvognene og de midlertidige lejligheder er klar til indflytning den 22. august, og det er muligt at bo i dem frem til den 10. oktober.

LÆS OGSÅ: Han har søgt ind på den uddannelse, der har fået færrest ansøgere i år

LÆS OGSÅ: LISTE: Disse studier har stadig ledige pladser

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx