Af - 12/08-15 12:07

GALLERI: Sådan kunne nyt stadion i Aarhus se udGALLERI: Sådan kunne nyt stadion i Aarhus se ud

Arkitektfirmaet Mauhaus har ud af det blå smidt et bud på et nyt fodboldstadion til 'De Hvi'e' op på en Facebook-side.

Bildstrecke im Grossformat »

Der bliver spillet Superliga-fodbold på Ceres Park, når AGF tager diverse konkurrenter. Men helt tilfredse med stadionet er man nu ikke helt i Danmarks næststørste by.

Hovedkritikken går på, at det er svært - selv til en udsolgt kamp - at skabe den helt rigtige stemning og atmosfære, som et hjemmehold i Aarhus fortjener. Det får den 400 meter lange atletikbane rundt om grønsværen skylden for.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Men måske er der nye tider på vej. Arkitektfirmaet Mauhaus har i hvert fald givet et bud på, hvordan tilskuerne kan komme tættere på spillerne, og deres bud på et nyt stadion har de smidt op i Facebook-gruppen 'Nyt stadion til Aarhus'.

Se deres bud på en ny AGF-hjemmebane i galleriet øverst.

Morten Wieghorst glæder sig over særlig AGF-evne
Morten Wieghorst glæder sig over særlig AGF-evne

Forslaget er blevet sendt forbi administrerende direktør i AGF, Jacob Nielsen, men det er stadig kun på skitseniveau, selvom det byggeteknisk vil kunne lade sig gøre at opføre det, fortæller arkitekt Thomas Mau fra Mauhaus.

- Det skal i første omgang ses som et indspark i debatten. Der har været talt og skrevet meget om det, så nu lægger vi en føler ud for at se, hvordan stemningen er, siger han til metroxpress.

Prisen har de ikke regnet på, men de har tænkt meget over at genbruge det nuværende område og bruge simple konstruktioner, så deres bud også fremstår "jordnært og økonomisk muligt," som Thomas Mau formulerer det.

AGF vil blive i den bedste række og blande sig i toppen
AGF vil blive i den bedste række og blande sig i toppen

Han mener, at det er et godt tidspunkt at puste liv i debatten, når 'De Hvi'e' har fået en solid start på Superligaen. Hvilket i øvrigt vækker smil hos Thomas Mau og hans kollega Svante Griffel, der hovedsagligt har siddet med skitserne. De er begge AGF-fans.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Ikke nok med, at de har kigget på et nyt stadion, så har de også tænkt på, hvordan man kan ændre hele området omkring Marselisskoven, så der stadig er mulighed for atletik, men også for parkering og store koncerter.

- Det er en ide til, hvordan man kan gentænke hele området. Selvfølgelig vil det gå ud over nogen, men det vil også komme rigtigt mange til gode. og samtidig vil Aarhus kunne få et fedt stadion, siger han.


LÆS OGSÅ: Smukfest-donation greb om sig: Nu har Katja 37 paller nødhjælp

LÆS OGSÅ: Spar 3.600 kroner på '15 minutter'

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx