Af - 25/04-16 15:49; Opdateret: 25/04-16 16:40

Bookmaker: Øl-kapløb er blevet populært blandt gamblereBookmaker: Øl-kapløb er blevet populært blandt gamblere

Kapsejladsens svar på Real Madrid og Barcelona er kæmpefavoritter til Det Gyldne Bækken, som efterhånden er blevet en stor begivenhed hos bookmakeren Bet25.

storybild

Fredag i næste uge afholdes den årlige kapsejlads i Aarhus Universitetspark. (Billede: Polfoto/arkiv)

Det er umuligt at komme uden om medicinerne fra Umbilicus og økonomerne fra ØF, når favoritterne til Kapsejladsen 2016 skal udpeges. Og det skal den hos bookmakeren Bet25, som nu tilbyder gambling på den øl-omdrejende fest i Uni-parken.

Konkurrencens absolutte giganter har vundet 14 af 16 kapsejladser, og også i år er de to hold – konkurrencens svar på Barcelona og Real Madrid - storfavoritter hos bookmakeren.

Oddssætter Nikolaj Hagen har givet ØF odds 3,5 og Umbilicus 1,9. Her begrunder det således:

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- Vi har kigget på historikken, og Umbilicus har vundet 10 af 16 udgaver. Allerede der ser vi dem som solide favoritter. Det er selvfølgelig svært at sætte de her odds – det er ikke som til en fodboldkamp, hvor man kender til form, skader og karantæner – men vi klamrer os til historikken.

'Vi vinder kapsejladsen – nogle andre vinder pokalen'
'Vi vinder kapsejladsen – nogle andre vinder pokalen'

I de seneste år er det blevet mere og mere udbredt at gamble på vinderen af Det Gyldne Bækken, og på Bet25 overgår uni-sejladsen både store tv-shows som Vild Med Dans og X Factor i popularitet. Der er dog en begrænsning på, hvor meget man kan spille:

Det er jo mest af alt for sjov. Man kan ikke spille store summer som til en superligakamp. Vi har været nødt til at minimere risikoen for, at nogen skulle have insideviden, så begrænsningen er lavere end normalt.

Vil man alligevel score en god gevinst, skal man måske kigge mod bunden af feltet. Hvis man spiller på fysikerne fra Tågekammeret eller idrætstyperne fra Beerceps Maximus, er der nemlig rig mulighed for at mangedoble indsatsen.

Klar til Kapsejladsen? Så vildt bliver det
Klar til Kapsejladsen? Så vildt bliver det

De to bundpropper giver pengene henholdsvis 100 og 50 gange igen – endda selv om netop idrætsstudiet er et af bare to hold, der tidligere har brudt Umbulicis' og ØF's suveræne stime.

Selv om bookmakerne ikke tror på dem, betegner Beerceps Maximus sig som en underdog til sejren. Med henvisning til Premier Leagues overraskende førerhold kalder de sig for Kapsejladsens Leicester – og måske er det værd at sætte lidt guld på dem:

- Det kan sagtens være, at oddset er sat lidt højt – men Leicester gav jo pengene igen 3.000 gange før sæsonen. Det vil klart være en kæmpeoverraskelse, hvis de vinder, men de har jo snuppet sejren tidligere – tilbage i 2001, lyder vurderingen fra oddssætter Nikolaj Hagen.

'Vil ejeren af en Ford Mondeo venligst fjerne sit køretøj'
'Vil ejeren af en Ford Mondeo venligst fjerne sit køretøj'

Silkeborg-firmaet Bet25 er hidtil den eneste virksomhed, der tilbyder odds på begivenheden. Det er andet år, spillet bliver tilbudt. Sidste år var dog langtfra en god forretning:

Vi tabte ret stort på, at Umbilicus vandt. Vi udbetalte 150 procent af, hvad der blev spillet på hele begivenheden, hvilket er et meget godt billede af, at dem, der har spillet, har vidst mere end os.


LÆS OGSÅ: TV: Fest, druk og glade mennesker: Aarhus er klar til kapsejlads

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Støjberg efter minister-exit: Min...
bt.dk
Populær tv-vært sælger luksusvillaen...
bt.dk
Skal vidne i retten: Hun kan blive...
bt.dk
Blev pludselig berømt som Wozniackis...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx