Af - 11/07-16 19:00

Jysk mand får ny penis takket være sin tvillings forhudJysk mand får ny penis takket være sin tvillings forhud

Efter 20 operationer uden held kan en mand fra Aarhus endelig glæde sig over at have fået et normalt, velfungerende urinrør.

storybild

(Billede: Scanpix)

En mand i trediverne fra Aarhus har endelig fået en velfungerende penis takket være en operation, hvor forskere på Århus Universitetshospital brugte forhud fra hans enæggede tvilling.

Det skriver Århus Stiftstidende.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Kirurgerne konstruerede et nyt urinrør ved at transplantere væv fra mandens enæggede tvillings forhud. Det er angiveligt første gang nogensinde, at det er lykkedes at genskabe et urinrør ved at bruge hud fra en tvilling.

Betalte 2000 kroner for at få opereret guldfisken Nemo
Betalte 2000 kroner for at få opereret guldfisken Nemo

Manden havde et misdannet urinrør, fordi han blev født med lidelsen hypospadi, der medfører, at urinrøret er for kort og derfor udmunder på undersiden af penis.

I januar 2015 blev første del af operationen udført, og i december blev rekonstruktionen af det nye urinrør færdiggjort med succes. For nylig har manden været til tjek, og alt er, som det skal være.

- Vi har netop haft manden til kontrol her et halvt år efter operationen og kunne konstatere normal funktion og kosmetik som følge af det kirurgisk opbyggede urinrør. Begge brødre har det godt, og operationerne foregik uden komplikationer, siger Yazan F. Rawashdeh, der ledte transplantationen, til Århus Stiftstidende.

Cirka én ud af 250 drengebørn fødes med hypospadi.

Overraskede læger: Fandt kondom mystisk sted i kvinde
Overraskede læger: Fandt kondom mystisk sted i kvinde

Danske forskere: Det gør cola ved din penis
Danske forskere: Det gør cola ved din penis

27 spørgsmål som kvinder har om penisser
27 spørgsmål som kvinder har om penisser

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx