22/10-15 07:49; Opdateret: 22/10-15 08:55

Studerende arbejder gratis for at styrke CV'etStuderende arbejder gratis for at styrke CV'et

Du får ingen løn for arbejdet, men du får erhvervs-erfaring til cv’et.

storybild

(Billede: Polfoto)

De fleste ville sikkert sige nej tak, men mange aarhusianske studerende er faktisk parat til at arbejde gratis i en periode. Det viser erfaringer med en ny karriereportal på nettet.

Det er fire aarhusianske studerende, som står bag portalen Karrierestarter. Den bringer virksomheder i kontakt med studerende, der vil arbejde uden at få løn i en periode.

- Vi synes, at det er rimeligt, for det er jo en fremtidsinvestering for den studerende, siger Emil Hansen, som er en af mændene bag portalen til DR Østjylland.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

For studerende kan den konkrete erhvervserfaring være en fordel, når de efter studiet skal ud og søge job, men det kan være svært at få et lønnet studiejob, som er studierelevant.

Derfor lokker Karrierestarter også med, at man gennem ulønnet arbejde kan styrke sit CV, udbygge sit netværk i erhvervslivet og omsætte teori til praksis.

- Vi har også selv været i den situation, når vi har ansøgt om studiejobs. Det sidste jeg søgte havde 110 ansøgere.

11-årig pige giver de voksne baghjul: Startede Syrien-indsamling for to år siden
11-årig pige giver de voksne baghjul: Startede Syrien-indsamling for to år siden

Karrierestarter har eksisteret siden juli og har foreløbig bragt 11 virksomheder og studerende sammen. Projekterne er på fire til 20 uger, og arbejdsgiveren skal lave en skriftlig feedback på den studerende efter projektet er afsluttet.

- Det er vores erfaring, at arbejdsgivere bliver mere risikovillige og har lyst til at tage en studerende ind til kortere projekter, hvis vedkommende arbejder ulønnet i en periode. Det er typisk på korte projekter, hvor man ellers ikke ville ansætte en studerende.

Ministre: Mødre - I skal arbejde mere
Ministre: Mødre - I skal arbejde mere

Det bekræfter Søren Fantini, som er ved at starte sit eget firma med friluftstøj i den luksuriøse ende. Med et nyt firma ville han ikke have råd til at lønne de tre studerende, der nu sidder og laver gratis markedsføring for ham.

- Så havde jeg fundet en måde at gøre det selv, men det tager rigtig meget fra mine skuldre at have noget til det. Det viser sig faktisk, at de er bedre til det, end jeg er, siger han til DR Østjylland.

Fat dagpengeforslaget på to minutter
Fat dagpengeforslaget på to minutter

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DSB hæver priserne for tusindvis af...
bt.dk
Sønderjyske-profil efter...
bt.dk
Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
Ikeas kæmpestore varehus i Danmark...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx