Af - 05/08-15 11:38

Cykelløb rammer Aarhus: Sådan påvirker det trafikkenCykelløb rammer Aarhus: Sådan påvirker det trafikken

Post Danmark Rundt kommer forbi det sydlige Aarhus onsdag eftermiddag, og det kan give trafikale problemer.

storybild

(Billede: Polfoto)

Traditionen tro køres der cykelløb rundt i landet i disse dage, så dem, der har brugt tre uger på Tour de France foran fjernsynet, kan slutte sommeren af med at komme ud at se det "i virkeligheden".

Onsdag gælder det en rute på tværs af Jylland, der starter i Ringkøbing og slutter af i Aarhus, hvor der skal køres tre ture på en rundstrækning omkring Mindeparken, før dagens vinder bliver fundet.

Det betyder også, at dele af Aarhus bliver spærret af, og at der vil være ændringer i den offentlige transport. Post Danmark Rundt forventer, at rytterne rammer Aarhus 16.19, mens reklamekaravanen kommer en halv time før.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Fuglsangs Tour: En rutsjebane der gik mest nedad
Fuglsangs Tour: En rutsjebane der gik mest nedad

Sådan ser den rundstrækning, som rytterne skal køre tre gange, ud. (Billede: Google Maps)

Rundstrækningen ved Mindeparken bliver lukket af fra klokken 15.00 til cirka 17.00, oplyser Østjyllands Politi. Det er dog med det forbehold, at den sidste rytter selvfølgelig lige skal i mål, inden man kan åbne op igen.

Målområdet på Strandvejen er til gengæld allerede spærret af, og det vil først åbne sig op igen omkring 19.30.

- Det vil selvfølgelig have stor gene for dem, der normalt bruger Strandvejen. Men vi har en forventning om, at Aarhus tager godt imod cykelløbet, for det er ikke nyt, at der er målby her, siger politikommissær ved Østjyllands Politi, Lars Bisgaard, til metroxpress.

Der er en ny
Der er en ny "sherif" i Aarhus

Han regner ikke med, at cykelløbet kommer til at skabe bøvl, og han har i stedet en opfordring til alle dem, der bare har en lille passion for cykling.

- Tag tidligt fri fra arbejde, stil bilen derhjemme og kom ned og hjælp Lars Bak eller en af de andre danskere til en etapesejr, siger han.

Post Danmark Rundt anbefaler også, at bilen bliver derhjemme, og at man i stedet går, tager cyklen eller hopper på en bus, hvis man gerne vil ned at se cykelløbet. Herunder kan du se, hvordan det ser ud, hvis du er afhængig af bil eller bus.

Trafikuheld på østjysk motorvej: Sæl hoppede rundt i nødsporet
Trafikuheld på østjysk motorvej: Sæl hoppede rundt i nødsporet

Biler
Afspærringen vil gå hårdest ud over dem, der skal hjem fra arbejde via Oddervej, da det meste af den og området ved Strandvejen vil være lukket i myldretiden.

Politiet har allerede nu sat afspærringer op ved Strandvejen, så billister tvinges ned ad Marselis Boulevard. Fra den sydlige side bliver de ledt af Rosenvangs Allé.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Den mest oplagte vej rundt om cykelløbet vil så være ad Jyllands Allé, og Politiet har da også en opfordring, hvis man gerne vil undgå den kø, der med stor sandsynlighed kommer.

- Kør hjemmefra i god tid, og kør en anden vej. Man kan ikke komme ind igennem skoven på nogen tænkelig måde, siger Lars Bisgaard.

Busser
I tidsrummet 15.00 til 19.30 vil der være ændrede ruter for buslinjerne 19, 20, 31, 100, 103 og 309.

På Midttrafiks hjemmeside kan man se et kort over bussernes alternative ruter og desuden følge med, hvis der sker mere.

Sådan bliver vejret på Smukfest
Sådan bliver vejret på Smukfest

Post Danmark Rundt startede tirsdag med en etape fra Struer til Holstebro, og løbet slutter lørdag, når rytterne rammer Frederiksberg.

Du kan se mere om onsdagens etape på Post Danmark Rundts hjemmeside. Og hvis du ikke har mulighed for at se løbet ude fra vejkanten, sender DR1 live fra etapen klokken 15.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx