Af - 24/11-15 08:45

Universitet får \Universitet får "bøde" for langsomme studerende: - Det er en ond cirkel

Aarhus Universitet har ikke kunnet leve op til regeringens krav om at sende studerende hurtigere gennem systemet, og derfor mister de 20 millioner kroner af en færdiggørelsesbonus.

storybild

Aarhus Universitet mister godt og vel 20 millioner kroner, fordi de ikke kan få de studerende hurtigt nok gennem deres studier. (Billede: Polfoto/Tycho Gregers)

Står det til flertallet på Christiansborg, så skal de studerende hurtigere gennem deres uddannelser og ikke spilde tiden på orlov eller andre ting, der forsinker deres vej ud på arbejdsmarkedet.

Det sker gennem regeringens såkaldte fremdriftsreform, og den har været hård ved Aarhus Universitet, skriver Jyllands-Posten. Universitetet har nemlig ikke kunne leve op til kravene om en hurtigere gennemførsel hos de studerende.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Og det kommer de til at bøde for. Universitetet kommer nemlig til at blive skåret 20 millioner kroner i deres færdiggørelsesbonus, som normalt ligger på 180 millioner. Men det hjælper jo ikke noget, mener man på Aarhus Universitet:

- Vi risikerer at ende i en ond cirkel, for en bøde på 20 mio. kr. betyder færre midler til god undervisning, og dermed bliver det sværere for de studerende at komme hurtigere igennem. Vi arbejder på alle fronter med at hjælpe de studerende hurtigere igennem studierne, siger prorektor Berit Eika til Jyllands-Posten.

Lys ide: Studerende tjener på kommaer
Lys ide: Studerende tjener på kommaer

Universiteterne i Aarhus og København snupper de bedste studerende
Universiteterne i Aarhus og København snupper de bedste studerende

Hun forklarer, at det er svært at ændre de studerendes adfærd, og at man i Aarhus har kigget mest på dem, der var meget forsinkede, så man i første omgang kunne få dem gennem systemet.

Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen er og ikke tilfreds med resultaterne fra Aarhus Universitet. Det fortæller han i en mail til Jyllands-Posten.

'AU har ikke reduceret overskridelsen af den normerede studietid, så universitetet har nu den næsthøjeste overskridelse af studietiden blandt danske universiteter,' lyder det fra ministeren.

'Det skal holdes op mod, at universiteterne samlet set har reduceret den gennemsnitlige studietid. Hvis AU reducerer studietiden, vil universitetet ligesom flere af de andre universiteter blive friholdt for en økonomisk sanktion,' skriver han.

Aarhus Universitet er storforbruger af Ryanair
Aarhus Universitet er storforbruger af Ryanair

LÆS OGSÅ: Regeringen dropper årlig støtte til KU på 70 millioner: - Det er uforsvarligt

LÆS OGSÅ: Efter besparelser: Københavns Universitet forgylder ansatte med høje bonusser

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Gus Hansen stævnede Rasmus Nøhr for...
bt.dk
Joachim B. Olsen stiller...
bt.dk
Lynfyret i Superliga-klub - nu har...
bt.dk
Red Arrows-fly meldes styrtet til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx