Af - 01/11-15 11:26

Efter fire års pause: Udendørs skøjtebane vender tilbageEfter fire års pause: Udendørs skøjtebane vender tilbage

Om en lille måned kan borgere i Aarhus komme forbi Musikhusparken og prøve en udendørs skøjtebane for første gang siden 2011.

Bildstrecke im Grossformat »

Efter fire års pause bliver det om en lille måned igen muligt at lave piruetter eller ryge på numsen på en udendørs skøjtebane i Aarhus.

Sådan en har nemlig været savnet, mener rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad (R), og derfor skulle den altså tilbage til 'Smilets by'.

- Den har vist sig at være populær blandt unge, og jeg tror, at det vil være en god attraktion for både dem og for familier. Den vil også kunne danne ramme om en helt masse aktiviteter, især i forbindelse med julen, siger han til metroxpress.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Kommunen har fundet de 3,2 millioner kroner, som den koster at opføre, i en tværgående aktivitetspulje, og selv om Aarhus er godt i gang med at spare, så kan man godt bruge penge på en skøjtebane, mener Rabih Azad-Ahmad.

- Det er ikke bare fornøjelse, for det er også godt for kulturen, velfærden og for sundheden med en skøjtebane, hvor folk kan holde sig aktive i vinteren, siger han.

Mathias vil overraske kræftramte børn i julen - Og du kan hjælpe ham
Mathias vil overraske kræftramte børn i julen - Og du kan hjælpe ham

Der er da også blevet tænkt i billige løsninger i forbindelse med opførelsen af skøjtebanen, der skal ligge i Musikhusparken - lige ved siden af Aros.

- Det har været en velovervejet del af det, fordi vi bliver nødt til at spare energi, hvis vi skal holde omkostningerne på skøjtebanen nede, siger rådmanden.

Mejet ned af flugtbilist: Nu takker hun sin redningsmand
Mejet ned af flugtbilist: Nu takker hun sin redningsmand

Og netop Aros har fået en vigtig rolle, for kommunen har lavet en aftale med dem om at bruge deres nedkølingsanlæg, der normalt holder museumsgæsterne fra at svede om sommeren.

Den overskydende varme, som anlægget så kommer til at bruge på at holde skøjtebanen kold, kan Aros selv bruge til at holde museet varmt i vintermånederne.

Skøjtebanen åbner første søndag i advent - altså den 29. november - og den kommer til at være i Musikhusparken frem til den 28. februar, hvor den bliver gratis at benytte, hvis man selv har skøjter med.

Tidligere arrangør: Derfor er technofesterne i skoven gået over gevind
Tidligere arrangør: Derfor er technofesterne i skoven gået over gevind

LÆS OGSÅ: Gymnasie-elever blokerer gymnasier og maler bannere

LÆS OGSÅ: Politidirektører undgår straffesager efter sag om gratis billetter

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ronaldo nægter sig skyldig i kæmpe...
bt.dk
Socialdemokrat opfordrer til opgør:...
bt.dk
Kække Kevin Magnussen inden...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx