Af - 12/10-15 11:45

Terrorberedskab går ud over Aarhus: Må undvære 32 betjenteTerrorberedskab går ud over Aarhus: Må undvære 32 betjente

Jyske politikredse bidrager med allerflest betjente i København som led i terrorberedskabet.

storybild

Terrorberedskabet i København går ud over den daglige service i landets andre politikredse. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Dansk politi har været hårdt presset siden terroranslaget i København i februar. Det går særligt ud over jyderne, som må undvære mange betjente, der er engagerede i terrorberedskabet.

Hos Østjyllands Politi har man bidraget med 1.200 mandetimer om ugen – svarende til 32 fuldtidsansatte. Her er transporttiden til hovedstaden endda ikke medregnet.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Det betyder længere sagsbehandlinger for aarhusianerne og mindre tid til at arbejde med de små sager.

LÆS OGSÅ: Københavnsk terrorberedskab nupper stort antal betjente

- Timerne kommer jo til at mangle i politikredsen, og det betyder selvfølgelig, at der er noget, vi bliver nødt til at prioritere væk, siger chefpolitiinspektøren ved Østjyllands Politi, Bent Preben Nielsen, til TV 2 Østjylland og fortsætter:

- Vi ophober nogle sager på hylderne. For vi prioriterer at komme, når borgerne har brug for os, og derfor holder vi fast i vores nuværende patruljeberedskab.

LÆS OGSÅ: Pind: Rigspolitiets anbefalinger skal med i forhandling

Omfanget af ressourcer, der fra de enkelte politikredse bruges på terrorberedskabet, kommer bag på Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup.

- Det betyder, at borgerne ude i landet får en dårligere service, for det er da klart, at det er en meget stor belastning for politiet.

LÆS OGSÅ: Dansk spejderkorps er i beredskab efter meningitisudbrud

Også hos Politiforbundet er formand Claus Oxfeldt klar over, at de mange manglende betjente betyder et fald i servicekvaliteten.

- 32 betjente i hver kreds er jo helt vildt meget, for der er jo ingen kredse, der har et beredskab, som bare sidder og venter på, at der opstår en ekstraordinær situation, siger han til Ritzau.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx