Af - 07/09-16 10:39

Vandflyver-boss vil udvide - men kan ikkeVandflyver-boss vil udvide - men kan ikke

Nordic Seaplanes med hovedsæde i Aarhus har planer om at udvide. Problemet er bare, at deres nuværende tilladelse ikke gør det muligt.

storybild

(Billede: kim Haugaard)

Nordic Seaplanes, der dagligt flyver mellem København og Aarhus i deres propel-vandflyver, har planer om at udvide. Lige nu har de kun det ene fly, men stod det til dem, havde de en hel flåde.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- Som det er nu, har vi en prøveperiode på tre år og en udvidelse kræver en permanent tilladelse - det er så det vi går efter nu. Vi forventer dog ikke, at der sker noget før i 2018, da bureaukrati jo ikke ligefrem er kendt for at gå hurtigt, siger direktør for Nordic Seaplanes Lasse Rungholm, der fortæller, at et møde med kommunen er ved at blive sat i stand.

Prøveperioden tillader fem afgange og fem landinger i hver sin ende af landet. Nordic Seaplanes rammer derfor allerede maks med deres ene fly.

Problemer med vandflyver-licens: - Det her, det gider vi sgu ikke
Problemer med vandflyver-licens: - Det her, det gider vi sgu ikke

- Stod det til os, havde vi ti fly, men to til at starte med er nok mere realistisk. Nu skal vi dog først lige se, hvad der sker til mødet med kommunens Miljø og Teknik-afdeling.

Kommunen skriver i den nuværende tilladelse, at den altovervejende miljøbelastning fra flyvepladsen er fly-støjen, men det forstår direktøren ikke.

- Vi generer altså ikke nogen med støj, her fra hvor vi letter og lander.

Vandflyveren er i luften: Så vild er den at flyve med
Vandflyveren er i luften: Så vild er den at flyve med


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx