Af - 02/03-16 09:19

LA til Aarhus byråd: Vi skal genåbne sager om førtidspension hos indvandrerkvinderLA til Aarhus byråd: Vi skal genåbne sager om førtidspension hos indvandrerkvinder

Liberal Alliance vil have byrådet i Aarhus til at genåbne førtidspensionssager. Særligt de der tilhører udenlandske kvinder. Misforstået, mener social- og beskæftigelses-rådmand.

Bildstrecke im Grossformat »

Grimhøjmoskeen i Aarhus har skabt heftig debat, efter TV2 præmierede med en ny dokumentarserie ved navn 'Moskerne bag sløret'.

- Hvis vi vil løse integrationsproblematikken, bliver vi simpelthen nødt til at ændre vores nuværende naive tilgang til, hvad der foregår, skriver Liberal Alliances byrådsmedlem i Aarhus, Lars Boje i en pressemeddelelse.

DF til Støjberg: Luk Grimhøj og tag en retssag bagefter
DF til Støjberg: Luk Grimhøj og tag en retssag bagefter

Liberal Alliance vil have at byrådet skal træffe politisk beslutning om at genåbne en lang række førtidspensionssager.

- I lyset af det høje antal udenlandske kvinder, der i Aarhus er placeret på førtidspension og det religiøse forbud, der tilsynladende eksisterer for at disse kvinder ikke må deltage på arbejdsmarkedet, ønsker Liberal Alliance at få undersøgt, hvad der reelt ligger bag det massive antal kvinder på førtidspension.

Imam i moske opfordrer forældre til at slå deres børn
Imam i moske opfordrer forældre til at slå deres børn

Lars Boje mener at byrådet nu må påtage sig ansvaret for at tage et opgør med den mangeårige forfejlede kommunale tilgang til integrationsproblematikken.

- Imamerne har ikke været en del af løsningen de sidste 30 år. Måske er det tid til at vågne op og indse at de nærmere er en væsenligt del af problemet, skriver Lars Boje, og fortsætter:

- Vi har igennem mange år været medansvarlige for at opretholde disse parallelsamfund, ved at tillade at disse mennesker ikke behøver at deltage på arbejdsmarkedet. Vi kan ikke længere fortsætte ned ad samme vej med lukkede øjne, og stædigt holde fast i at det hele nok skal gå.

Aarhus Byråd kulegraver eventuelle tilskud til moské
Aarhus Byråd kulegraver eventuelle tilskud til moské

Rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse i Aarhus Kommune, Thomas Medom er enig med Lars Boje i, at der er nogle integrationsmæssige problematikker der skal ses på i Aarhus, men han mener i øvrigt, at LA politikeren har misforstået førtidspensionen.

- Arbejdsløsheden er støt faldende i Aarhus, så vi er på rette vej. Og der er helt klokkeklare regler for, hvornår man kan få førtidspension, som i øvrigt er ganske svært at få tilkendt. Og religiøse bevæggrunde er ikke én af dem, siger Thomas Medom.

Formand for moské: Det skal være muligt for myndighederne at fyre imamer
Formand for moské: Det skal være muligt for myndighederne at fyre imamer

Liberal Alliance vil fremsætte forslaget på næst kommende byrådsmøde, men ifølge Thomas Medom, bliver det nok ikke gangbart.

- Jeg er enig med Lars Boje i, at der er meget lidt fornuft i de udsagn vi hører fra imamer i medierne i øjeblikket, men han forsøger at bruge sagen som løftestang for sine politiske holdninger omkring sociale ydelser, men førtidspension er ikke rigtig et problem i den her sag.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MXKØBENHAVN her.


LÆS OGSÅ: Røde partier vil forstokket islam-undervisning til livs

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Cecilie og Jonas: Dette frygter vi at...
bt.dk
Oprør i S slået ned: Eksminister...
bt.dk
9-årig dreng dræber sin 13-årige...
bt.dk
Se billederne: Han gør alt for at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx