Af - 29/06-15 11:34; Opdateret: 29/06-15 11:44

Kendt radiovært til Djurs Sommerland: Luk jeres AfrikalandKendt radiovært til Djurs Sommerland: Luk jeres Afrikaland

Djurs Sommerland bør lukke deres Afrikaland, mener debattør og radiovært David Trads. Djurs Sommerland står fast.

Bildstrecke im Grossformat »

Den seneste tid har debatten raset om en temaafdeling i den østjyske forlystelsespark Djurs Sommerland. Det sker, efter metroxpress i sidste uge kunne fortælle om forlystelserne "Hottentot Karussellen" og "Kannibal Gryderne", der er kommet i modvind, fordi kritiske røster mener, at forlystelserne er racistiske. Gruppen "Everyday Racism Project DK" startede en underskriftsindsamling, der vil have forlystelserne lukket- siden har historien udfoldet sig på landsdækkende plan.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Nu har debattør og radiovært på Radio24syv, David Trads, meldt sig ind i debatten. Han skrev således på sin blog i Jyllandsposten:

"Det er desværre virkelighed, at vi i 2015 fortsat har en familieforlystelse i Danmark, hvor der tales så nedsættende, så historieløst, så hjerteløst, så dumt og ja, så tæt på racistisk mod dem, som er mørke i huden. Lige så idiotisk enhver kan forstå, at det ville være at åbne et ’Jødeland’, lige så tydeligt burde det være, at ’Afrikaland’ er en utidssvarende forlystelse, der burde lukkes i dens nuværende form."

Overfor metroxpress uddyber han:

- Det er et levn fra fortiden, der udviser en total mangel på forståelse for, at der er andre end dem, der er hvide og kristne, siger han.

Forlystelserne har været der i over tyve år. Man kunne undre sig over, om der virkelig er grund til at diskutere det nu?
- Der er så meget, der har været i tyve år, som vi ændrer på. Tag kampen for homoseksuelles rettigheder, det er da en debat, der er gammel. Vi skal hele tiden ændre det, når vi får øje på noget, hvor der ikke er ligebehandling, siger han.

Er forlystelserne ikke harmløse?
- Det er muligvis harmløst for dem, der selv hører til flertallet, når man laver forlystelser af den her slags, men det er ikke morsomt for den minoritet, det går ud over. Dét er noget, vi skal leve i et globaliseret samfund. I dag har vi store minoriteter - også med anden hudfarve end hvid, det er en ny virkelighed og det skal vi lære at leve med, siger han.

Kannibaler og hottentotter i modvind: - Djurs Sommerland er racistiske
Kannibaler og hottentotter i modvind: - Djurs Sommerland er racistiske

Djurs Sommerlands administrerende direktør, Henrik B. Nielsen, udtaler til metroxpress i kølvandet på David Trads' indlæg:

- Vi har ikke ændret holdning, efter han har skrevet det indlæg. Så nej, vi lukker ikke Afrikaland, eller ændrer tingene, men vi lytter til kritikken, og kan kun beklage, hvis vi har stødt nogle. Det har ikke været vores hensigt, siger han.

En ny underskriftsindsamling der bakker op om Djurs Sommerland, som det er, har fået knap 20.000 underskrifter.

Djurs Sommerland beklager: - Ikke vores hensigt at støde nogen
Djurs Sommerland beklager: - Ikke vores hensigt at støde nogen

Debatten er også nået til Christiansborg, hvor Pia Kjærsgaard ikke overraskende erklæret sig dybt uenig på facebook. I weekenden skrev hun: "Selvfølgelig skal Djurs Sommerland ikke ændre navnene på forlystelserne Hottentot Karrusellen og Kannibal Gryderne. De har set sådan ud og heddet det samme i 20 år, og så er det lige pludselig racistisk og et stort problem? Nej, nej og nej. Det er godt, at Djurs Sommerland står fast, for vi skal ikke til at have ”svenske tilstande” i Danmark. Absolut ikke.".

​​​

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx