Af - 18/10-16 14:54; Opdateret: 18/10-16 15:23

Falske ‘døvstumme’ hærger Aarhus: Her er politiets rådFalske ‘døvstumme’ hærger Aarhus: Her er politiets råd

Flere melder om falske døvstumme, der indsamler penge i Aarhus. Politiet opfordrer til ikke at give penge og giver her tre råd til at spotte svindlerne.

storybild

Hans-Jørgen Jensen-Wettlauf oplevede i Åbyhøj, at en mand, der udgav sig for at være døvstum, ville have både underskrift og donation til et projekt for Foreningen for Døvstumme. Da han spurgte nærmere ind til donationen, blev papiret taget ud af hånden på ham, og manden forsvandt hurtigt igen. (Billede: Privatfoto)

I Aarhus er svindlere lige for tiden på spil. De udgiver sig for at være døvstumme, der indsamler penge til et projekt for Foreningen for Døvstumme. Problemet er bare, at både foreningen og projektet ikke eksisterer.

Svindlerne har tidligere hærget andre steder i landet, men nu er de altså kommet til Aarhus.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- Vi er bekendt med folk, der går rundt og udgiver sig for at være døvstumme i Aarhus for så at indsamle penge til et falsk projekt. Vi kan kun opfordre folk til at være opmærksomme, ikke lade sig narre og give penge til dem, siger kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi Janni Lundager.

Det begyndte pludselig at virke underligt, og da jeg spurgte, om det var en donation, foretog det før så store smil sig ret hurtigt.
Hans-Jørgen Jensen-Wettlauf
Antastet af falsk 'døvstum'

Bizart fupnummer er tilbage: Sådan har falske 'døvstumme' hærget rundt om i landet
Bizart fupnummer er tilbage: Sådan har falske 'døvstumme' hærget rundt om i landet

Hun fortæller, at man skal ringe til politiet på 114 med det samme, hvis man observerer svindlerne, da de hurtigt kan fordufte igen. Derudover skal man være opmærksom på signalement af både personer og bil, sådan at politiet har noget at gå efter.

Falske ‘døvstumme’ hærger i Aarhus
Falske ‘døvstumme’ hærger i Aarhus

Janni Lundager giver her tre tommelfingerregler at gå efter, sådan at man kan spotte en falsk indsamler:

Ukendte organisationer


Det er kun de store organisationer, der har lov til at indsamle i Danmark. Kender du ikke navnet, er det højst sandsynligt en ulovlig indsamling.

Indsamlingsbøsser


Ved indsamlinger i Danmark skal pengene ned i en indsamlingsbøsse. Ellers er det en ulovlig indsamling.

Ofte på gaden


Indsamlinger i Danmark må kun foregå på en enkelt dag. Ser du en person samle penge ind flere dage i træk, så er det en ulovlig indsamling.

Folk flækker af grin over politiets 'mirakel'-historie
Folk flækker af grin over politiets 'mirakel'-historie

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx